Vergoeding voor zwemlessen

We willen dat zoveel mogelijk kinderen in onze gemeente hun zwemdiploma kunnen halen. Als u een laag inkomen heeft, dan kunt u de kosten voor zwemlessen van kinderen vanaf 6 jaar vergoed krijgen. Het gaat om zwemlessen voor A- en B-diploma die worden gegeven in onze gemeentelijke zwembaden: zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk en zwembad De Spetter in Tholen.

Wat moet u doen?

  • Vraag voor de start van het zwemseizoen (vanaf 1 maart) een vergoeding voor kosten van de zwemlessen voor A- of B-diploma. Dit kan digitaal via onderstaande blauwe knop. De aanvraag moet op naam van het kind staan.
  • Als uw aanvraag wordt goedgekeurd ontvangt u een brief van de gemeente.
  • Vraag vervolgens zwemles aan bij een van de gemeentelijke zwembaden door naar de voorverkoopdagen te komen. Dit kan voor zowel zwemdiploma A en B.
  • Bij de voorverkoop van de gemeentelijke zwembaden in Tholen en Sint-Maartensdijk kunt u zich inschrijven voor zwemlessen. Vul het inschrijfformulier in. Neem ook de brief mee bij het inschrijven voor zwemles.
  • Zwemles wordt toegekend in combinatie met een abonnement voor het zwembad. Het abonnement wordt verstrekt via een pas. Deze pas kost  € 3,50 en moet worden betaald door de aanvrager bij het indienen van de aanvraag. De kosten van zwemles/abonnement worden door de gemeente voldaan.

Aanvragen

Klik op de blauwe knop om vergoeding voor zwemles direct aan te vragen. U komt dan terecht op de pagina Bijzondere Bijstand. Klik vervolgens op de blauwe knop Bijzondere bijstand aanvragen. Na het inloggen met DigiD kunt u aangeven voor welk onderwerp u een aanvraag wil indienen. Kies voor sport en cultuur. Na het invullen van de gegevens van uw kind, kiest u voor Vergoeding kosten zwemles.

Direct aanvragen, vergoeding zwemlessen

Aantal voorwaarden

Hieronder een aantal voorwaarden. Alle  voorwaarden leest u op de webpagina BIjzondere bijstand.

  • Uw inkomsten van uw gezin zijn niet meer dan 130 % van de bijstandsnorm. Bekijk op de pagina Bijzondere bijstand hoeveel dit is.
  • Uw kind is 6 jaar of ouder
  • U woont in de gemeente Tholen

Hoe lang duurt het?

Als de aanvraag compleet is, handelen we uw aanvraag binnen 4 weken af.