Crisisnoodopvang in Tholen

Er is helaas nog steeds sprake van een crisis bij de opvang van asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft op dit moment niet genoeg plaatsen beschikbaar om alle asielzoekers 'bed, bad en brood' te geven. Op verzoek van Rijksoverheid heeft gemeente Tholen besloten haar steentje bij te dragen door een crisisnoodopvang te openen.

Vanaf 1 december 2022 vangt gemeente Tholen maximaal 50 asielzoekers op. Het gaat om een tijdelijke crisisnoodopvang in het oude schoolgebouw aan de Molenvlietsedijk 7 in Tholen.

Gezien de problematiek met betrekking tot de opvang van asielzoekers is besloten de crisisnoodopvang open te houden tot de start van de werkzaamheden rondom Masterplan Tholen in februari 2024.

Informatie:

Burgemeester Marleen Sijbers:

"We horen in het nieuws bijna dagelijks over het grote tekort aan opvangplekken en de onhoudbare situatie in het aanmeldcentrum in Ter Apel. We zetten ons als gemeente al in door het plaatsen van meer statushouders en door het huisvesten van ontheemden uit Oekraïne. Maar er is meer nodig. Daarom zullen we opnieuw ons steentje bijdragen en onze verantwoordelijkheid nemen, door tijdelijke, kleinschalige crisisnoodopvang te bieden. Inwoners die hierbij iets willen betekenen voor de asielzoekers, kunnen zich via onze website aanmelden of telefonisch via 14 0166. Uiteraard stellen we dit zeer op prijs."