Crisisnoodopvang in Tholen

Er is helaas nog steeds sprake van een crisis bij de opvang van asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft op dit moment niet genoeg plaatsen beschikbaar om alle asielzoekers 'bed, bad en brood' te geven. Op verzoek van Rijksoverheid heeft gemeente Tholen besloten haar steentje bij te dragen door een tijdelijke crisisnoodopvang te openen.

Verlenging crisnoodopvang van asielzoekers in schoolgebouw aan de Molenvlietsedijk 7 in Tholen

Vanaf 1 december 2022 vangt gemeente Tholen maximaal 50 asielzoekers op. Het gaat om een tijdelijke crisisnoodopvang in het oude schoolgebouw aan de Molenvlietsedijk 7 in Tholen.

Omdat er een groot tekort is aan tijdelijke opvangplaatsen, is besloten de crisisnoodopvang te verlengen tot uiterlijk 1 december 2023.

Crisisnoodopvanglocatie

Het oude schoolgebouw is geschikt gemaakt voor het verblijf van de vluchtelingen. Zo zijn er ruimtes ingericht met bedden waar de asielzoekers kunnen slapen. Is er een ruimte met tafels en stoelen waar ze overdag kunnen verblijven. Ook is er een speelhoek voor de kinderen. De opvang is sober ingericht. De kosten van de opvang worden betaald door de Rijksoverheid. In het schoolgebouw kunnen in totaal 50 asielzoekers opgevangen worden.

Informatie:

Burgemeester Marleen Sijbers:

"We horen in het nieuws bijna dagelijks over het grote tekort aan opvangplekken en de onhoudbare situatie in het aanmeldcentrum in Ter Apel. We zetten ons als gemeente al in door het plaatsen van meer statushouders en door het huisvesten van ontheemden uit Oekraïne. Maar er is meer nodig. Daarom zullen we opnieuw ons steentje bijdragen en onze verantwoordelijkheid nemen, door tijdelijke, kleinschalige crisisnoodopvang te bieden. Inwoners die hierbij iets willen betekenen voor de asielzoekers, kunnen zich via onze website aanmelden of telefonisch via 14 0166. Uiteraard stellen we dit zeer op prijs."