Campagne tegen overlast hondenpoep van start

De campagne tegen overlast van hondenpoep is van start! Wethouder van Leeuwen heeft op woensdag 6 september het startsein gegeven aan de groenstrook ter hoogte van de Scarpe Ee-laan in Scherpenisse.

Wethouder van Leeuwen heeft een sticker op de afvalbak geplakt en een bordje onthuld die onder andere ingezet gaan worden om extra aandacht te vragen voor het feit dat het opruimen van de hondenpoep binnen de bebouwde kom verplicht is. De stickers komen op alle afvalbakken in de kernen. De bordjes worden geplaatst op plekken waar melding van overlast is gemaakt. 

Hondenbezitters ontvangen binnenkort een brief, een flyer en zakjes. 

Ergernis nummer 1

Er zijn in onze gemeente veel hondenliefhebbers. Honden zorgen voor plezier, maar kunnen ook voor overlast zorgen als de baasjes de hondenpoep niet opruimen. Overlast van hondenpoep is één van de grootste ergernissen bij onze inwoners. Een belangrijke voorwaarde voor een prettige woonomgeving voor onze inwoners is een schone openbare ruimte. Daarom zet de gemeente zich samen met de inwoners in om de gemeente Tholen hondenpoepvrij te krijgen. 

Meer informatie

Meer informatie over het hondenbeleid in de gemeente Tholen vindt u in de onderstaande flyer of op de webpagina Hondenbeleid op onze website.

Flyer Poep onder de schoen? Laten we er samen iets aan doen! (pdf, 957 KB)