Eenzaamheid

Eenzaamheid komt voor in iedere kern van de gemeente Tholen en onder alle leeftijden. Samen kunnen we dat bestrijden. Probeer wanneer u zich eenzaam voelt hulp te vragen aan bijvoorbeeld uw familie, vrienden, huisarts of kerk. Wanneer u vermoedt dat iemand in uw omgeving eenzaam is, kan een klein gebaar het verschil maken. Ook de gemeente Tholen denkt graag mee en werkt samen met zorg- en welzijnsorganisaties om eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden.

Voor volwassenen

Om uw gevoel van eenzaamheid tegen te gaan, kunt u proberen nieuwe contacten aan te gaan. In de gemeente Tholen kunt u terecht bij het dorps- of zorgloket in uw dorp als u behoefte heeft aan bezoek van een vrijwilliger of om deel te nemen aan activiteiten. Daar ontmoet u dorpsgenoten. Ook kunt u op verschillende plekken sporten en bewegen. Bekijk het overzicht op www.jijoptholen.nl.

Voor jongeren

Op zoek naar (meer) contact met andere jongeren? De jongerenwerkers en buurtsportcoaches van de gemeente Tholen organiseren leuke activiteiten in de wijk. Bekijk de activiteiten op www.jijoptholen.nl.

Voor een ander

Vermoed u dat iemand in uw omgeving eenzaam is? Dan kan een klein gebaar het verschil maken. Hulp begint bij het tonen van interesse in de ander. Dat kan bijvoorbeeld al door uw buurman of buurvrouw uit te nodigen voor een kop koffie of door het maken van een praatje. Op eentegeneenzaamheid.nl staan tips over wat u voor een ander kunt doen.

Vrijwilliger worden

Als u zich eenzaam voelt of een bijdrage wilt leveren aan het bestrijden van eenzaamheid, kunt u vrijwilliger worden bij de zorgloketten of verenigingen in onze gemeente. Neem hiervoor zelf contact op met het loket of de vereniging.

Voor professionals

De gemeente Tholen werkt samen met zorg- en welzijnsorganisaties om eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden. Organisaties die iets willen doen in het bestrijden van eenzaamheid kunnen contact opnemen met gemeente Tholen via 14 0166 of mirjam.schurings@tholen.nl.

Ondersteuning

Voor vragen en advies kunt u ook terecht bij het maatschappelijk werk van WijZijn. Zij zijn te bereiken via teamtholen@wijzijn.nl of telefoonnummer 14 0166.

Naast de hierboven genoemde mogelijkheden, zijn er ook verschillende telefoon- en chatlijnen die u een luisterend oor bieden. Soms kunt u hier anoniem over uw zorgen praten. U vindt meer informatie op onderstaande websites.

Voor jongeren:

Voor volwassenen: