Buurtpedagogen

In elke kern in onze gemeente is een buurtpedagoog aan de slag.  De buurtpedagoog is er voor ouders en verzorgers met opvoedkundige kwesties en lichte hulpvragen. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die thuis vaak boos zijn of uitvallen richting broers of zussen. 

De buurtpedagoog is letterlijk in de buurt. Zij helpt in de wijk of in het dorp. Hiervoor is er geen verwijzing of indicatie nodig en er is geen papierwerk. Als het nodig is betrekt de buurtpedagoog diverse partners in de kern. Zoals scholen, verenigingen, de jeugdverpleegkundige of de huisarts. Op deze manier geeft de buurtpedagoog handvatten bij de opvoeding van uw kind(eren).

Vier buurtpedagogen

Op dit moment zijn er vier buurtpedagogen in onze gemeente aan het werk, verdeeld over de negen kernen:

  • In Tholen en Oud-Vossemeer: Pepita van de Laak 
  • In Tholen en Sint-Maartensdijk: Kimberly van der Wegen   
  • In Poortvliet, Scherpenisse en Stavenisse: Amber Tazelaar  
  • In Sint-Annaland en Sint Philipsland: RenĂ©e de Koster

Contact

Heeft u een lichte hulpvraag of opvoedkundige vraag of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar buurtpedagogen@tholen.nl. Of bel naar het algemeen nummer van de gemeente, telefoonnummer 14 0166 en vraag naar de buurtpedagoog. Er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Trainingen dappere dino's en stoere schildpadden

De training Dappere Dino's en Stoere schildpadden is een training speciaal voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar van wie ouders gescheiden zijn. De training is bedoeld om kinderen beter om te laten gaan met de veranderingen tijdens en na de scheiding, en richt zich op het verbeteren van de mentale weerbaarheid van kinderen. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde preventieve training. De training vind plaats in groepsverband. Voor meer informatie over deze training, neem contact op met de buurtpedagogen.