Bedrijventerreinen

De gemeente Tholen is voorzien van een breed aanbod aan bedrijventerreinen. Deze liggen verspreid over het eiland en verschillen sterk in aard en omvang. Totaal betreft het meer dan 150 hectare bedrijventerrein. De bedrijventerreinen hebben een groot aandeel in de economische bedrijvigheid en werkgelegenheid binnen de gemeente.

Huisvesting

De bedrijventerreinen in de gemeente Tholen kunnen worden ingedeeld in regionale bedrijventerreinen en lokale bedrijventerreinen:

  • Regionale bedrijventerreinen hebben een duidelijke functie voor huisvesting van bedrijven met een regionaal verzorgings- of herkomstgebied. De grondprijs op de regionale bedrijventerreinen, voor zover er grond voorradig is: vanaf € 119,00 per m2 exclusief BTW (prijspeil 1 januari 2024);
  • Lokale bedrijventerreinen hebben een duidelijke functie voor huisvesting van bedrijven die een binding hebben met de betreffende kern. De grondprijs op de lokale bedrijventerreinen, voor zover er grond voorradig is, bedraagt € 93,00 per m2 exclusief BTW (prijspeil 1 januari 2024).

Let op! In verband met milieutechnische belemmeringen mogen op alle bedrijventerreinen geen nieuwe bedrijfswoningen meer worden gerealiseerd.

Impuls

De NV Economische Impuls Zeeland (Impuls), opgericht op 2 juli 2007, is de ontwikkelingsmaatschappij van Zeeland. Het doel van Impuls is het vergroten van de dynamiek van de Zeeuwse economie: www.impulszeeland.nl. Bij Impuls kunt u onder andere terecht voor ondersteuning bij groei, financiering, subsidies en provinciale projecten.

Contactgegevens

Het aanbod uit te geven kavels wisselt sterk. Informeer daarom voor het meest actuele aanbod altijd eerst even bij de bedrijfscontactfunctionaris. Ook voor andere vragen met betrekking tot ondernemen in de gemeente Tholen kunt u terecht bij de bedrijfscontactfunctionaris.