Maatregelen om verspreiding van het virus te beperken

De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal onder controle te krijgen, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. In de aanloop naar de zomerperiode hebben we gezien hoe belangrijk het is om ons aan de maatregelen te blijven houden. De besmettingen liepen terug en hierdoor konden we geleidelijk aan de maatregelen versoepelen.

Nog steeds leven gelukkig veel mensen de basisregels na. Maar wat ons zorgen baart is dat er ook heel veel mensen zijn die dit niet doen. Dat zien we terug in de recente uitbraken. Als we het tij met elkaar niet keren, dan dreigen we de grip op de verspreiding van het coronavirus weer te verliezen. En verspelen we de winst die we met elkaar in de afgelopen maanden hebben geboekt.

Lees welke maatregelen het kabinet heeft genomen op 6 augustus 2020.

Nog steeds geldt:

• Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Was vaak uw handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits
  • Werk zoveel mogelijk thuis

Dienstverlening

Vanaf dinsdag 2 juni is het gemeentehuis weer geopend op de gebruikelijke tijden van 8.30 tot 16.30 uur.
Dit geldt ook voor de donderdagavondopenstelling van 18.00 tot 20.00 uur.

Wij blijven u zo goed mogelijk van dienst en volgen in ons dagelijkse werk de richtlijnen van de landelijke overheid. Wij vragen u alleen op het gemeentehuis te komen als u geen verkoudheids- of griepklachten heeft.