Maatregelen om verspreiding van het virus te beperken

In ieder geval tot en met 1 juni gelden maatregelen die een flink effect hebben op het leven in Nederland. Vanaf 16 maart zijn scholen en kinderdagopvang gesloten. Het gehele onderwijs, van basisschool tot universiteit, is stilgelegd tot 6 april. Cafés, restaurants, sportkantines, sport- en fitness clubs, sauna’s, etc. zijn gesloten tot 6 april

De sport- en gemeenschapscentra, dorpshuizen, zwembaden en de praathuisjes in onze gemeente zijn tot nader orde gesloten. Alleen de centrale prikpost in Sport- en Gemeenschapscentrum Meulvliet is geopend (ingang aan de zijde van het jeugdhonk). De rest van het gebouw is gesloten.

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Eerder afgekondigde maatregelen blijven van kracht. Kijk op de pagina over de aanpak van het coronavirus voor meer informatie.

Het coronavirus verspreidt zich door Nederland, en heeft flinke impact op het openbare leven. Hier leest u wat de ontwikkelingen zijn rondom het coronavirus en wat u zelf kunt doen om verspreiding van het virus te voorkomen. Deze pagina wordt steeds bijgehouden met de laatste, nieuwe ontwikkelingen.

English: Corona virus: What should you do?(pdf540 KB)

Polski: Koronawirus: Co należy zrobić?(pdf554 KB)

العربية: الفيروس التاجي: ماذا يجب أن تفعل؟(pdf583 KB)

ኮሮና ቫይረስ: ምኽሪ ንኹሉ ሰብ

Aangepaste dienstverlening

Vanwege de aangescherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, passen wij onze dienstverlening aan. Wij werken alleen nog op afspraak tijdens de ochtenduren van 09.00 - 12.30 uur. Dit kan digitaal of u kunt hiervoor bellen naar het algemene nummer 14 0166. Wij geven voorrang aan spoedgevallen en vragen u daarnaast waar mogelijk aanvragen digitaal te doen. 's Middags is het gemeentehuis gesloten.

De telefonische dienstverlening wordt niet beperkt. Telefonisch zijn wij maandag tot en met donderdag bereikbaar van 08.30 – 16.30 uur. Op de vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Wij blijven u zo goed mogelijk van dienst en volgen in ons dagelijkse werk de richtlijnen van de landelijke overheid. Wij vragen u alleen op het gemeentehuis te komen als u geen verkoudheids- of griepklachten heeft.

Nog steeds geldt:

• Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen