Ga naar de content van deze pagina.

Landelijke nieuws

Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 september 2021 hebben demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend gemaakt hoe het verder gaat met de coronamaatregelen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Rijksoverheid.

 

Basisregels voor iedereen

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.

 

CoronaCheck-app

Met deze app kunt u laten zien dat u gevaccineerd of negatief getest bent. Of dat u eerder corona hebt gehad. U kunt CoronaCheck gebruiken voor toegang tot bepaalde plekken. Of om naar andere landen te reizen.

De app is te downloaden via de App Store of Google Play. Meer informatie over het gebruik van de app vindt u op www.coronacheck.nl of via de helpdesk: 0800-1421 (maandag t/m zondag van 08.00 - 20.00 uur). Het gebruik van de CoronaCheck is te allen tijde vrijwillig. 

 

CoronaMelder-app

Voor het downloaden van de CoronaMelder-app kunt u terecht in de App Store of Google Play. Meer informatie over het gebruik van de app vindt u op de site www.coronamelder.nl of via de helpdesk: 0800-1280 (maandag t/m zondag van 08.00 - 20.00 uur). Het gebruik van de CoronaMelder is te allen tijde vrijwillig. 


Dienstverlening

Wij blijven u zo goed mogelijk van dienst en volgen in ons dagelijkse werk de richtlijnen van de landelijke overheid. Wij vragen u alleen op het gemeentehuis te komen als u geen verkoudheids- of griepklachten heeft.