GGD-Zeeland opent vanaf dinsdag 3 november een teststraat in Sint-Maartensdijk. Meer hierover leest u in het nieuwsbericht.

Landelijke persconferentie

Tijdens de landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge op dinsdagavond 3 november 2020 is een tijdelijke verzwaring van de al geldende gedeeltelijke lockdown aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 4 november 2020 vanaf 22.00 uur. Meer hierover op de site van de Rijksoverheid  of kijk op de overzichtelijke factsheet(pdf207 KB).

Nog steeds geldt:

• Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Was vaak uw handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Draag vanaf 13 jaar een mondkapje in de publieke binnenruimtes en in het OV.
  • Schud geen handen.
  • Vermijd drukke plekken.
  • Reis zo min mogelijk binnen Nederland en naar het buitenland.
  • Werk thuis, tenzij het niet anders kan.

Bekijk de algemene maatregelen op de site van de Rijksoverheid. U kunt ook op deze site terecht voor de laatst bijgewerkte versie van de basisregels en een overzicht van hoe te handelen bij ziekte, klachten, testen, etc.

CoronaMelder-app

Voor het downloaden van de CoronaMelder-app kunt u terecht in de App Store. Meer informatie over het gebruik van de app vindt u op de site www.coronamelder.nl of via de helpdesk: 0800-1280. Het gebruik van de CoronaMelder is te allen tijde vrijwillig. Misbruik van de CoronaMelder-app kunt u melden op telefoonnummer 088-1205100. Dit telefoonnummer is bereikbaar onder kantooruren, van 9.00 tot 17.00 uur.

Dienstverlening

Het gemeentehuis is geopend op de gebruikelijke tijden van 8.30 tot 16.30 uur.
Dit geldt ook voor de donderdagavondopenstelling van 18.00 tot 20.00 uur.

Wij blijven u zo goed mogelijk van dienst en volgen in ons dagelijkse werk de richtlijnen van de landelijke overheid. Wij vragen u alleen op het gemeentehuis te komen als u geen verkoudheids- of griepklachten heeft.