Onkruidbestrijding op bestratingen

Gemeente Tholen probeert de kans op onkruidgroei te verminderen door onkruidgevoelige bestrating opnieuw te leggen, te vervangen, dicht te voegen of te verwijderen. Daarnaast wordt aannemer Sinke Onkruidbeheersing en Groenzorg B.V. uit Kruiningen de komende jaren ingezet om het onkruid in de gemeente te bestrijden. Het verwijderen van onkruid op straat gebeurt door middel van heet water, hete lucht, vegen en borstelen. Op deze manier blijft de straat en het oppervlakte- en grondwater vrij van chemische middelen. 

Helpt u mee?

Ondanks alle inspanningen zal niet al het onkruid volledig uit het straatbeeld verdwijnen. Uw hulp wordt zeer op prijs gesteld! U helpt ons mee door:

  • het onkruid in uw tuin te verwijderen vóór het uitzaait;
  • te voorkomen dat uw haag, gras en/of tuinplanten over de erfgrens groeien of hangen;
  • het onkruid onder/langs uw heg te verwijderen;
  • de rand langs uw erfgrens en stoep zelf schoon te houden. Sinke Onkruidbeheersing en Groenzorg B.V. bewaart een afstand van circa 20 centimeter langs randen van tuinen om zo schade aan planten en schuttingen te voorkomen;
  • onbereikbare ruimtes tussen schuttingpalen en onder hekwerk op te vullen met grind of gietbeton;
  • een geveltuintje aan te leggen. Een geveltuin kan tot 45 centimeter breed zijn. U zorgt zelf voor de inrichting en het onderhoud.

Heeft u een vraag of klacht? Wilt u schade of iets anders melden? Stuur een e-mail naar meldpunt@sinkegroenzorg.nl of neem telefonisch contact op via 0113 603852. Uw melding wordt zo spoedig mogelijk afgehandeld door Sinke Onkruidbeheersing en Groenzorg B.V..

Heeft u overige vragen? Neem dan contact op met de gemeente.