Trouwambtenaar Rien Goedegebuure

Geboren en getogen Stallander; gehuwd met Janny en we mogen in het rijke bezit zijn van 8 kinderen en vele kleinkinderen.  Tot mijn pensionering medio 2023 was ik 43 jaar in dienst in het researchlaboratorium van een chemische fabriek in Bergen op Zoom waar men kunstharsen produceert voor de wereldwijde verfindustrie. Nu mag ik met gepaste trots terugzien op mijn bijdrage in de ontwikkelingen van onder andere water gedragen verven, het milieuvriendelijker en robuuster maken van de verf voor de auto-industrie.  Samenvoegen en bestendigen is mijn passie, ook met betrekking tot het voltrekken van huwelijken. Ik ben actief kerkelijk meelevend in de Gereformeerde Gemeente in Nederland in ons dorp. De Bijbel, Gods Woord, zie ik als het kompas in ons leven. Eeuwen geleden zei koning David al dat in het náleven van Gods geboden veel zegen is te verwachten. Laten we dat ter harte nemen. Zegen, daar zien we toch allemaal naar uit? Ook in het huwelijk!

Vrije tijd

Als gepensioneerde heb je veel ‘vrije tijd', maar het ligt in mijn aard om behulpzaam te zijn; nee-zeggen is moeilijk. Daardoor komen veel taken op je af, maar het kan allemaal wel wat relaxter.  Als diaken en scriba van onze kerkelijke gemeente (Ger. Gem. in Ned.) en voorzitter van het toezichthoudend bestuurslid van een basisschool, met her en der nog wat bij-functies, gaat er al veel tijd teloor. Maar tuinieren, klussen en bezoeken van oudheden, daar voel ik me wel in thuis.

Waarom wil ik graag trouwambtenaar zijn?

Het voltrekken van een huwelijk, het samenbrengen van man en vrouw, een schakeltje te mogen zijn in het ontluiken van die mooie Paradijsbloem, dat is voor mij heel waardevol. Waardevol, omdat het ook voor het bruidspaar zo enorm waardevol is. Het is een heel plechtig, roerend ogenblik, waarin dat Ja-woord zo hartelijk wordt uitgesproken en er zo een grote verandering plaatsvindt in het leven van twee dierbaren. Daar leef ik in mee, al vanaf het eerste contact dat we hebben met het aanstaande bruidspaar. Daarom wil ik me graag beschikbaar stellen voor bruidsparen die in dat grote moment in hun leven het waardevolle van hun leven ook terug wensen te vinden in de huwelijksceremonie. Waardevol is het huwelijk omdat het geen menselijke instelling is. God Zelf is de Insteller van het huwelijk, zodat de huwelijke staat tussen man en vrouw ook heilig mag genoemd worden. Een schakeltje te mogen zijn in zó een verbintenis, is dan niet mooi en waardevol?

Jullie dag

Het bruidspaar houd ik vanaf het eerste contact vóór dat het om hén gaat. Natuurlijk bij de huwelijksvoltrekking, maar ook in het voorgesprek en tijdens de hele ceremonie. Met gebruikmaking van hun eigen inbreng in het voorgesprek proberen we aan dat onvergetelijke moment wat luister bij te brengen, maar zeker ook te wijzen op de grote meerwaarde van deze levensverbintenis in het leven van mensen. 

Kernwoorden

Plechtig, religieus, betrokken, samen, beetje humor.

e-mail: mgoedegebuure@kliksafe.nl