Collage portretten Rien Goedegebuure

Trouwambtenaar Rien Goedegebuure

Ik ben geboren en getogen in Sint-Annaland. Ik ben gehuwd en gelukkig wonen vier van onze acht kinderen ook nog in ons mooie dorp. Mijn werk heb ik 40 jaar geleden ‘over de brug’ gevonden als laborant in een wereldwijd vertakte kunstharsfabriek, waar ik mee mag bouwen aan duurzame en bestendige laksystemen voor auto’s. Dat geeft ook veel contacten met collega’s, van Korea tot de USA. Samenvoegen en bestendigen is mijn passie, ook met betrekking tot het voltrekken van huwelijken. Ik ben actief kerkelijk meelevend in een behoudende gemeente in ons dorp.

Vrije tijd

Het ligt in mijn aard om behulpzaam te zijn. En dat geeft heden ten dage een grote aanslag op de vrije tijd. Als diaken en scriba van onze kerkelijke gemeente (Ger. Gem. in Ned.) en secretaris van het toezichthoudend bestuurslid van een basisschool, met her en der nog wat bij-functies, gaat er al veel vrije tijd teloor. Maar tuinieren, klussen en bezoeken van oudheden, daar voel ik me wel in thuis.

Waarom wil ik graag trouwambtenaar zijn?

Het voltrekken van een huwelijk, het samenbrengen van man en vrouw, een schakeltje te mogen zijn in het ontluiken van die mooie Paradijsbloem, dat is voor mij heel waardevol. Waardevol, omdat het ook voor het bruidspaar zo enorm waardevol is. Het is een heel plechtig, roerend ogenblik, waarin dat Ja-woord zo hartelijk wordt uitgesproken en er zo een grote verandering plaatsvindt in het leven van twee dierbaren. Daar leef ik in mee, al vanaf het eerste contact dat we hebben met het aanstaande bruidspaar. Daarom wil ik me graag beschikbaar stellen voor bruidsparen die in dat grote moment in hun leven het waardevolle van hun leven ook terug wensen te vinden in de huwelijksceremonie.

Jullie dag

Het bruidspaar houd ik vanaf het eerste contact voor dat het om hén gaat. Natuurlijk bij de huwelijksvoltrekking, maar ook in de hele ceremonie daar rond. Met gebruikmaking van hun eigen inbreng in het voorgesprek proberen we aan dat onvergetelijke moment wat luister bij te brengen, maar zeker ook aandacht te geven aan de Insteller van en de waarde van het huwelijk.

Kernwoorden

Plechtig, religieus, betrokken, samen, beetje humor.

e-mail: mgoedegebuure@kliksafe.nl

1