Trouwambtenaar Henk Geluk

Ik ben geboren in Rijnsburg, waar mijn vader onderwijzer was. Al snel verhuisden we naar Groenekan, een prachtig forensendorpje onder de rook van Utrecht, waar een groot deel van mij jeugd ligt. Ik heb in Gouda gestudeerd en ben tenslotte neergestreken in Sint Philipsland, waar ik nu nog steeds woon. Ik heb hier in het onderwijs gewerkt. Later heb ik een carrièreswitch gemaakt naar het bedrijfsleven en ik ben nu zelfstandig ondernemer in de keukenbranche. Daarnaast hebben wij een wijnkoperij en importeren we wijnen uit Zuid-Frankrijk en de rest van de wereld. Dit is echt een passie van me. Verder ben ik overtuigd Christen en al bijna 44 jaar gelukkig getrouwd met Nellie. We hebben vier zoons en zes schatten van kleinkinderen. Zij zijn een nog grotere passie van me!

Vrije tijd

Van jongs af aan ben ik al een groot liefhebber van klassieke muziek. Al vroeg kreeg ik ook orgelles. Toen ik eenmaal in Sint Philipsland woonde, ben ik naar de muziekschool in Bergen op Zoom gegaan en heb daar diploma’s orgel gehaald. Ik speel nu veel piano en zing in twee kamerkoren. Af en toe dirigeer ik ook een projectkoor. Muziek maken, zingen, concerten bezoeken, ik vind het allemaal heerlijk. Het ontspant, maakt m’n hoofd leeg en ik krijg er energie voor terug. Als student was ik al kind aan huis in De Doelen in Rotterdam, waar ik met open mond en op het puntje van m’n stoel luisterde naar het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Geweldig! Verder mag ik graag fietsen door de wijde polders van Tholen en Flipland. Dat is ook goed om je hoofd leeg te maken. Een enigszins Bourgondische inslag heb ik ook. In Zuid-Frankrijk komen we graag en veel (woont familie) en een goed glas wijn bij een fantastische maaltijd, daar zijn we groot fan van!

Waarom ik graag trouwambtenaar wil zijn

Toen er een vacature voor trouwambtenaar was in Tholen en ik die zag, sprak deze me aan. Ik weet het nog goed, het leek me geweldig om te doen! Twee, vaak jonge, verliefde mensen, een feestelijke bruiloft, mooie kleren, vreugde, bloemen… Prachtig, toch? Ik heb direct gesolliciteerd en nog geen seconde spijt gehad. Het is heel bijzonder om aan zo’n belangrijke, feestelijke dag een bijdrage te mogen leveren. Ik voel me ook altijd heel dicht bij het bruidspaar staan, als ik in de ceremonie zo’n mooi stuk van hun levensverhaal vertel en ze in het zonnetje zet.

Jullie dag

Het is in alle opzichten jullie dag. Jullie staan in de spotlights. Ik ga er dan ook altijd jullie persoonlijke, mooie verhaal van maken. Hoe, waar en wanneer jullie elkaar hebben leren kennen, de love story noem ik dat altijd. Maar als overtuigd Christen heb ik het ook over de diepere waarden van het huwelijk, de betekenis voor jullie en hoe je daar elke dag weer inhoud aan mag en kunt geven. En altijd doorspekt met een flinke dosis humor! Ouders, grootouders en getuigen betrek ik in het verhaal en de ceremonie. Wat mij betreft dus een ceremonie van 45 minuten die onvergetelijk wordt voor jullie, maar ook voor mij.

Kernwoorden

Passie voor een gedenkwaardige ceremonie, humor, betrokkenheid op jullie als bruidspaar, meedenker en verbinder.

e-mail: h.geluk@solconmail.nl