Grofvuil

Grof huisvuil als een bank of vloerbedekking haalt de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) bij u op. U betaalt daarvoor een vergoeding. Voor het ophalen van grofvuil maakt u een afspraak via de ZRD. Regel dit direct via de website van de ZRD of bel naar 0115 - 478 100.

Wegbrengen naar de milieustraat

U kunt uw grofvuil ook zelf wegbrengen naar de milieustraat in de gemeente Tholen. Dit is gratis. U vindt de milieustraat aan de Nijverheidsweg 36 in Sint-Maartensdijk. 

Afspraak maken voor grofvuil ophalen

Voorwaarden aanbieden grof huisvuil

Grof huisvuil wordt uitsluitend meegenomen wanneer het aan de onderstaande voorwaarden voldoet:

  • Maximaal 1,50 meter lang
  • Gebundeld aanleveren, gewicht maximaal 25 kg
  • Volume maximaal 2 m3
  • Geen wit- en bruingoed, bouw- en sloopafval of oud ijzer

Kosten ophalen grofvuil 2024

De kosten voor het ophalen van grof huisvuil in 2024 is € 31,00 per aanbieding per adres.

Wit- en bruingoed

Wit- en bruingoed is een verzamelnaam voor afgedankte elektronische apparatuur. Voorbeelden hiervan zijn computers, telefoons, televisies, radio’s, scheerapparaten, koelkasten en vriezers. Voor alle afgedankte elektronische apparatuur bestaat de oud-voor-nieuwregeling. Bij aankoop van een nieuw apparaat heeft de leverancier een terugnameverplichting. U kunt wit- en bruingoed wel zelf gratis naar de milieustraat brengen.

Huishoudelijk afval

Grof huisvuil is een apart soort afval. Uw gewone huishoudelijk restafval hoort in de grijze container. Of in de verzamelcontainer voor restafval. Gewoon restafval brengt u dus niet naar de milieustraat. Ook kunt u het niet meegeven met de ophaaldienst voor grof huisvuil.