Zeeland Veilig App: met pushmelding bij groot incident

Passend bij de website is er nu de Zeeland Veilig app. Met de app krijg je informatie en adviezen bij dreigingen en incidenten in Zeeland. Ook kun je een pushmelding ontvangen bij een groot incident in je omgeving of in een ander zelfgekozen postcodegebied. Bijvoorbeeld als een overstroming dreigt, er een grote brand is met veel rook, een zeer zware storm of bijvoorbeeld grootschalige uitval van stroom. Situaties waarbij je snel wil weten wat er aan de hand is en wat je kan doen om jezelf en mensen in je omgeving in veiligheid te brengen. De Zeeland Veilig app is gratis verkrijgbaar in de Appstore en de Google Playstore.

De app sluit aan op de informatie die op de website www.ZeelandVeilig.nl staat. Zodra er een dreiging of een wat groter incident is in Zeeland, is dit ook in de app te zien. De app kan ook pushmeldingen (notificaties met geluid) ontvangen, op basis van je locatie en op basis van postcodes. Je kan meerdere postcodes instellen, zodat je bij een incident in een meerdere gebieden een pushmelding kan ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan je huisadres, werkadres en adressen van familieleden en vrienden. Als je telefoon is ingesteld op ‘locatiegegevens aan’ ontvang je een pushmelding als in jouw omgeving een groot incident plaatsvindt. Mits de app op de achtergrond draait.

Zeeland Veilig pushmelding en NL-Alert

Een pushmelding via de Zeeland Veilig app zal worden verstuurd bij grotere incidenten, waarbij we adviezen geven aan omwonenden. Bij incidenten met een grote kans op schade voor de gezondheid en veiligheid wordt uiteraard zoals gebruikelijk een NL-Alert verstuurd. De verspreiding van een NL-Alert gaat via de zendmasten van telefoonproviders en wordt door vrijwel alle telefoons in het bedreigde gebied ontvangen. De pushmelding vanuit de Zeeland Veilig app wordt uiteraard alleen door de gebruikers van de app ontvangen.

App op alle telefoons in Zeeland

Altijd als eerste weten als er een grote brand is in je omgeving of in de omgeving van je familie of vrienden? Download dan nu de gratis Zeeland Veilig app en hoor het meteen als er iets mis is. Hoe meer mensen de app op hun telefoon hebben, hoe beter we met z’n allen zijn geïnformeerd!