Voortgang vitalisering van de binnenstad van Tholen

Gemeente Tholen heeft in 2020 het vitaliseringsplan ‘Tholen, gastvrije vesting aan het water’ gelanceerd om de levendigheid van de binnenstad van Tholen te behouden en te verbeteren. Dit doen we in samenwerking met ondernemers en verenigingen. De uitvoering van dit plan ligt op schema. De afgelopen maanden zijn er verschillende projecten, zoals de verbinding tussen de binnenstad en VesteTuin, afgerond. De komende tijd staan onder andere het openen van een toeristisch folderpunt en de lancering van de vernieuwde Parelrouteapp op de planning.

Enkele projecten uit het plan die de afgelopen maanden afgerond zijn:

  • De fietsenstallingen op de Kaaij en de Markt in Tholen. Op deze plekken zijn er ook enkele bankjes verplaatst en zijn tijdens het ‘NK Tegelwippen’ tegels verwijderd en is groen aangebracht.
  • De hellingbaan die de VesteTuin met de binnenstad van Tholen verbindt. De baan zelf ligt er al sinds vorig jaar, maar in de afgelopen maanden is er originele bewegwijzering toegevoegd om inwoners en toeristen van de VesteTuin naar de binnenstad en vice versa te leiden. Als bewegwijzering zijn stenen en palen met vanen met daarop een kogge gebruikt. De kogge komt uit het Thoolse wapen en verwijst naar de oorlogstaak die de inwoners van Tholen met dit schip hadden. De informatieborden bij het begin en het eind van de route geven de inwoners en toeristen meer informatie.

Aankomende projecten

De projecten die de aankomende maanden in uitvoering zijn:

  • Het installeren van oplaadpunten voor fietsen op de Kaaij en de Markt in Tholen.
  • Het plaatsen van zitbankjes in de Hoogstraat in Tholen.
  • Het lanceren van de vernieuwde Parelrouteapp met routes in Tholen-Stad, Scherpenisse en Sint Philipsland.
  • Een toeristisch folderpunt in het Oude Stadhuis in Tholen. Deze is inmiddels ingericht en gaat op korte termijn open.

Vrijwilligers gezocht

Voor het toeristisch folderpunt is de gemeente Tholen nog op zoek naar vrijwilligers. Mensen die geïnteresseerd zijn en de komende maanden een dagdeel beschikbaar zijn, kunnen zich aanmelden via info@tholen.nl met als onderwerp ‘Aanmelden toeristisch folderpunt Tholen’.