Vier energiecoaches staan klaar om inwoners te helpen met energievragen

Vanaf deze week staan er vier enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Tholen klaar om inwoners te adviseren over energiebesparing in huis. Wethouder Peter Hoek reikte woensdag 17 januari de certificaten uit aan de kersverse energiecoaches. Gemeente Tholen wil inwoners helpen met het verduurzamen van hun huis en zet hierbij vrijwillige energiecoaches in. Het doel is lagere woonlasten voor bewoners en bewustwording van hun energieverbruik.

De energiecoaches staan klaar om inwoners te helpen om minder energie te gebruiken. En dat scheelt geld. Alle inwoners, huurders en huiseigenaren, kunnen gebruik maken van hun onafhankelijk advies. Inwoners kunnen kosteloos een gesprek met een energiecoach aanvragen via tholen.nl/energiebesparen.

Na het bezoek ontvangt de bewoner een bespaarrapport met de beste tips voor hun huishouden waarin alle kansen, besparingsmogelijkheden en indicatieve kosten samenkomen. Een bezoek duurt ongeveer een uur.

Training

De vrijwilligers hebben een training gevolgd waarin zij vier dagdelen lang dieper ingingen op thema’s als besparen op gas en elektra, tocht en vocht, isolatie, ventilatie, zonnepanelen en subsidiemogelijkheden. Met deze informatie kunnen zij andere inwoners van de gemeente helpen met hun vragen over energiebesparende maatregelen.

Aanmelden als energiecoach

Ook interesse om energiecoach te worden? Inwoners van de gemeente Tholen die het leuk vinden om bij andere mensen over de vloer te komen en met hen mee te denken, zijn van harte uitgenodigd zich aan te melden als energiecoach. Stuur een e-mail met het onderwerp ‘energiecoach’ en contactgegevens naar gemeente@tholen.nl of bel tijdens kantooruren naar 14 0166. Na aanmelding wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen.