Tips voor als je een dode of zieke vogel vindt

De zorgen over vogelgriep zijn nog altijd groot. Hieronder drie tips voor als je een zieke of dode vogel vindt. 

Drie tips

1. Raak de vogel niet aan. Zorg ook dat je huisdier niet in contact komt met zieke en dode vogels. Houd je hond daarom aan de lijn.

2. Heb je per ongeluk een zieke of dode vogel aangeraakt? Was dan zo snel mogelijk goed je handen met water en zeep of gebruik handdesinfectie als er geen zeep is. Neem bij griepklachten altijd contact op met je huisarts of GGD.

3. Vind je een zieke of dode vogel, blijf op afstand en neem contact op met de eigenaar van de vindplek. Dit is bijvoorbeeld de gemeente, waterschap, provincie of de eigenaar van een bos, landgoed of natuurgebied.

Vind je thuis een dode of zieke vogel, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het opruimen. Draag wegwerphandschoenen of andere plastic handschoenen en doe de vogel in een dubbele vuilniszak of andere dubbele plastic zak. Doe deze dubbele zak in een afvalcontainer. Gooi de handschoenen weg of was de plastic handschoenen met een sopje. Was na het opruimen je handen met water en zeep of gebruik handdesinfectie als er geen zeep is.

Bron: www.zeelandveilig.nl/nieuws/3-tips-voor-als-je-te-maken-krijgt-met-een-dode-vogel