Speeltuinverenigingen ontvangen € 100.000, - voor inclusief spelen

Speeltuinvereniging Buut Vrij in Tholen, De Vossetuin in Oud-Vossemeer, Vrij en Blij in Sint-Annaland en de Speelkrael in Scherpenisse ontvingen op maandag 19 februari ieder een cheque met een bedrag € 25.000, - van wethouder Van Leeuwen. Met dit bedrag kunnen de speeltuinverenigingen hun speeltuin aanpassen, zodat ook kinderen met een beperking kunnen komen spelen.

De gemeente Tholen vindt het belangrijk dat alle kinderen samen kunnen spelen. Iedereen moet het gevoel hebben dat men welkom is en moet zich thuis kunnen voelen op de speelplek. Zo kan samenspelen ontstaan. Momenteel is het zo dat kinderen met een beperking op veel speelplekken niet bij de speelelementen kunnen komen. Dit maakt het samenspelen lastig. Met het ontvangen bedrag kunnen de speeltuinverenigingen in hun speeltuin aanpassingen doen of een nieuw speelelement plaatsen waar ook kinderen met een beperking mee kunnen spelen.

Test op toegankelijkheid, bereikbaarheid en samenspelen

De grotere speeltuinen in de gemeente Tholen zijn - in samenwerking met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), de Stichting Werkgroep Gehandicaptenbeleid Tholen en de lokale Speeltuinbende Tholen - getest op toegankelijkheid, bereikbaarheid en het samenspelen. Vijf grotere speelplekken in de gemeente Tholen zijn in beheer bij een speeltuinvereniging. De gemeente Tholen wil ook in de andere kernen de grotere speelplekken aantrekkelijker maken voor alle kinderen. Hiervoor worden in de loop van dit jaar plannen gemaakt. Daarnaast zijn de 44 kleinere speelplekken het afgelopen jaar getest door een extern bureau. In de loop van het jaar worden ook hiervoor plannen gemaakt.