Oud-Vossemeer krijgt een speel- en beweegroute

Gemeente Tholen heeft met behulp van de kinderen van de drie basisscholen in Oud-Vossemeer een speel- en beweegroute in Oud-Vossemeer uitgestippeld. De route verbindt straks de speellocaties in het dorp met elkaar en is straks te volgen door een afbeelding van een vosje op de stoepen. Op de route komen speelelementen, zodat kinderen de route al spelend en bewegend af kunnen leggen. De planning is dat de route voor de zomer van 2024 klaar is.

Elementen

De speelelementen die onder andere op de route komen, zijn een wiebelbrug, een klimboom, een kruipbuis, een wilgenhut en een hinkelbaan. Ook worden er op de route struiken, planten, fruitboompjes, gras en bomen aangebracht. Zo worden alle zintuigen op de route geprikkeld en worden de kinderen gestimuleerd om vaker buiten te spelen en te bewegen.

Voortgang

​​​Er is inmiddels een begin gemaakt met de route. In het dorpsbos in Oud-Vossemeer is de wiebelbrug geplaatst. Dit toestel hebben de kinderen met elkaar als eerste gekozen. Binnenkort worden de vosjes als markering van de route aangebracht. In 2024 worden de overige speelelementen, het groen en twee informatieborden aangebracht. Deze informatieborden komen bij Speeltuinvereniging De Vossetuin en bij de ingang van het dorpsbos.

Meer informatie

De toekomstige routekaart en meer informatie kunt u terugvinden op de webpagina Speel-, beweeg- en natuurroute Oud-Vossemeer op onze website.