Kruispunt N286 en aansluiting Molenvlietsedijk officieel geopend

Op maandag 4 maart 2024 openden wethouder Corniel van Leeuwen van gemeente Tholen en gedeputeerde Harry van der Maas van Provincie Zeeland het kruispunt op de N286 en de aansluiting op de Molenvlietsedijk. Het kruispunt en de aansluiting op de Molenvlietsedijk werden zaterdagochtend al opengesteld voor verkeer. Een mijlpaal voor het project!

De verbinding Poortvliet-Tholensebrug is weer open. Ook is het mogelijk om af te slaan in de richting van de Molenvlietsedijk. Met deze derde ontsluiting is Tholen beter bereikbaar voor inwoners en bedrijven en klaar voor de toekomst.

Wethouder Corniel van Leeuwen: ‘De derde aansluiting ligt in het maatschappelijk hart van Tholen. En draagt bij aan de groei en bereikbaarheid van onze gemeente. Vandaag vieren we een belangrijke mijlpaal. Het komt niet vaak voor dat je als gemeente een dergelijk groot project mag uitvoeren. Mooi hoe we samen met alle partijen hier invulling aan hebben gegeven. Het project heeft een forse impact op de omgeving. Ik wil daarom ook alle inwoners bedanken voor hun medewerking tijdens de werkzaamheden.’

Gedeputeerde Harry van der Maas: ‘Samen met de gemeente kijken we verder dan deze aansluiting om de bereikbaarheid en veiligheid van Tholen te blijven garanderen. Met de opening van de derde aansluiting is er weer een schakel in de gebiedsgerichte aanpak op Tholen gereed.’

Afronding werkzaamheden

Eind maart gaat de weg richting Welgelegen en de aansluiting van de landbouwroute open. Ook de fietstunnel en verbinding Molenvlietsedijk – Eeweg gaan eind maart open. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is aannemer Heijmans wel afhankelijk van het weer.

Filmpje officiële opening 4 maart 2024