Gemeente zoekt rechthebbenden van graven begraafplaatsen Sint-Annaland

Gemeente Tholen is bezig met het actualiseren van de administratie van de gemeentelijke begraafplaatsen. De rechthebbenden van een aantal graven op de begraafplaatsen aan de Bierensstraat en de F.M. Boogaardweg in Sint-Annaland zijn niet bekend. Nabestaanden of belanghebbenden hebben een jaar de tijd om zich te melden en hun gegevens door te geven via www.tholen.nl/rechthebbenden-graven.

Op onze website staat een namenlijst van de overledenen waarvoor een rechthebbende wordt gezocht. Ook worden de grafstenen van graven waarvan de rechthebbenden niet bekend zijn, gemarkeerd met een sticker met de tekst: ‘Contact gezocht – zie publicatiebord’. Grafstenen van graven waarvan afstand van de rechten is gedaan, worden voorzien van een andere sticker met de tekst: ‘Afstand gedaan, dit grafmonument wordt verwijderd - zie publicatiebord’. Eventuele andere belanghebbenden kunnen zich dan nog melden.

Verwijdering grafsteen

Als de gemeente na één jaar geen aanmeldingen voor een graf heeft gekregen, dan wordt de grafsteen verwijderd. Het graf zelf blijft ongemoeid.

Overige begraafplaatsen

Voor de begraafplaats in Oud-Vossemeer en Scherpenisse is de zoektocht naar rechthebbenden nog bezig. In 2024 start de zoektocht naar rechthebbenden van graven ook voor de begraafplaats in Sint Philipsland. Hierna volgen nog de begraafplaatsen in Anna Jacobapolder, Sint-Maartensdijk en Tholen. Rechthebbenden of belangstellenden kunnen ook voor deze begraafplaatsen hun registratie al indienen via www.tholen.nl/rechthebbenden-graven.

Meer informatie

Op www.tholen.nl/rechthebbenden-graven is extra informatie en antwoorden op veel gestelde vragen te vinden. Nabestaanden of belanghebbenden kunnen ook contact opnemen via het algemene telefoonnummer van de gemeente Tholen: 14 0166.