Gemeente Tholen zoekt contact met rechthebbenden van graven begraafplaats Oud-Vossemeer

Om de administratie van begraafplaatsen actueel te houden en ongelijkheid tussen graven tegen te gaan, zoekt de Gemeente Tholen contact met rechthebbenden van graven op de begraafplaats van Oud-Vossemeer. Rechthebbenden van de graven in Oud-Vossemeer die bekend zijn, krijgen een brief. Er zijn ook graven waarvan de rechthebbenden, bijvoorbeeld door overlijden of een verhuizing, niet achterhaald kunnen worden. Deze gedenkstenen worden gemarkeerd met een sticker met de tekst: ‘Contact gezocht – zie publicatiebord’.

Gedenktekens van graven waarvan afstand van de rechten is gedaan, worden voorzien van een andere sticker met de tekst: ‘Afstand gedaan’. Eventuele andere belanghebbenden kunnen zich dan nog melden.

Reageren

Nabestaanden of belanghebbenden die dat willen, hebben een jaar de tijd om te reageren. Als de gemeente na één jaar geen aanmeldingen voor een graf heeft gekregen, dan wordt de grafbedekking verwijderd. Reageren kan via www.tholen.nl/rechthebbenden-graven. Op deze pagina kunnen inwoners door de knop ‘Registratie begraafplaatsadministratie’ direct met hun DigiD eenvoudig alle benodigde gegevens doorgeven.

Overige begraafplaatsen

Voor de begraafplaats in Scherpenisse is de zoektocht naar rechthebbenden nog in volle gang. In 2024 start de zoektocht naar rechthebbenden van graven ook voor de begraafplaatsen in Sint-Annaland en Sint Philipsland. Hierna volgen nog de begraafplaatsen in Anna Jacobapolder, Sint-Maartensdijk en Tholen. Rechthebbenden of belangstellenden kunnen voor alle begraafplaatsen hun registratie al indienen via www.tholen.nl/rechthebbenden-graven.

Meer informatie

Meer informatie
Op www.tholen.nl/rechthebbenden-graven is extra informatie en antwoorden op veel gestelde vragen te vinden. Ook staat hier voor de begraafplaatsen van Oud-Vossemeer en Scherpenisse een lijst van overledenen waarvoor een contactpersoon wordt gezocht. Telefonisch contact is ook mogelijk via telefoonnummer 14 0166.