Gemeente Tholen verlengt crisisnoodopvang tot februari 2024

De crisisnoodopvang aan de Molenvlietsedijk 7 in Tholen wordt verlengd tot februari 2024.

Opvang asielzoekers

Dagelijks melden zich opnieuw veel asielzoekers in Ter Apel. Ieder jaar is de dagelijkse instroom van asielzoekers in september het hoogst, maar dit jaar is het aantal personen dat zich per dag meldt in Ter Apel bovengemiddeld hoog. Rijksoverheid heeft de provincies en gemeenten daarom dringend gevraagd extra opvanglocaties te openen en ook de al bestaande opvanglocaties langer open te houden. Op deze manier is het mogelijk het opvangprobleem tijdelijk op te lossen.

Masterplan Tholen

Op dit moment wordt er gewerkt aan de plannen en ontwikkeling van het gebied rond de Zoekweg. Er wordt in februari een start gemaakt met de uitvoering van deze plannen.

Verlenging crisisnoodopvang in Tholen

Gezien de problematiek met betrekking tot de opvang van asielzoekers is besloten de crisisnoodopvang open te houden tot de start van de werkzaamheden rondom Masterplan Tholen in februari 2024.

Dankwoord voor onze samenleving

Dankzij de medewerking en inzet van maatschappelijke organisaties, scholen, Thoolse kerken en de vele vrijwilligers verloopt de opvang goed. Wij bedanken iedereen hartelijk die de bewoners een warm welkom hebben gegeven. Zonder hen is het niet mogelijk de mensen gastvrij te ontvangen en daarmee een stukje rust te bieden.

Meer informatie

Meer informatie en veelgestelde vragen vindt u op onze website op de pagina Crisisnoodopvang.