Fiets- en voetgangerstunnel feestelijk geopend op 28 maart

Op donderdag 28 maart openden wethouder Corniel van Leeuwen van gemeente Tholen en Marc Coolen, bedrijfsleider bij Heijmans de fiets- en voetgangerstunnel onderdoor de N286. Zij maakten als eerste een rit op de fiets door de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel. Bij de feestelijke opening waren naast de projectteams van gemeente Tholen en Heijmans ook omwonenden en kinderen van de scholen uit de buurt aanwezig.

Via de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel kunnen voetgangers en fietsers op een veilige manier de N286 kruisen.

Wethouder Corniel van Leeuwen: ‘Vandaag is de fiets- en voetgangerstunnel geopend. Voor omwonenden heeft het project behoorlijke impact gehad, maar ik ben blij dat alles goed is verlopen. Ik wil alle omwonenden bedanken voor de medewerking. Via de fiets- en voetgangerstunnel kunnen fietsers en voetgangers op een mooie, veilige manier de polder in. We hopen dat de Tholenaren veel van de fiets- en voetgangerstunnel gebruik gaan maken.’

Marc Coolen, bedrijfsleider Heijmans: ‘Heijmans heeft voor de gemeente Tholen dit werk uitgevoerd. 11 maanden geleden stonden we op het viaduct, nu staan we 4 meter lager bij deze mooie en veilige fiets- en voetgangerstunnel. Voor Heijmans een uniek project omdat we dit integraal met alleen Heijmans-partijen hebben uitgevoerd. De samenwerking met de gemeente en de omgeving is prettig verlopen, daar wil ik iedereen graag voor bedanken.’

Opening tunnel en omleidingsroutes

Tot en met 10 april kunnen fietsers van Oud-Vossemeer richting Tholen via de Oud-Vossemeersedijk en de Groeneweg de fietstunnel bereiken. Na 10 april kunnen de fietsers vanaf Oud-Vossemeer ook via de Puitsedijk richting Tholen. Let op! Op vrijdag 5 april vinden er nog asfalteerwerkzaamheden plaats. Die dag kunnen fietsers gebruik maken van de omleidingsroutes zoals afgelopen jaar. Meer informatie over de routes leest u op de website van Toekomstig Tholen.

De genoemde data zijn afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden.

Opening ontsluitingsweg Welgelegen en landbouwroute

De weg richting bedrijventerrein Welgelegen gaat op vrijdagmiddag 29 maart open. Deze weg krijgt de naam Groeneweg. Hiermee komt er een tweede aansluiting van het bedrijventerrein op de N286. Ook de landbouwroute gaat open op vrijdagmiddag 29 maart.

Met de opening van de fietstunnel, de Groeneweg en de landbouwroute is het project Toekomstig Tholen zo goed als afgerond.