Thoolse fotowedstrijd: Tholen door mijn ogen

De gemeente Tholen en Stichting Tholen Beter Bekend organiseren dit jaar wederom gezamenlijk de Thoolse fotowedstrijd. Dit jaar is Tholen door mijn ogen het thema. De makers van de drie meest gewaardeerde foto’s ontvangen een cadeaubon, die te besteden is bij een lokale ondernemer en hun foto’s komen op de omslag van de nieuwe gemeentegids te staan. Daarnaast is er een prijs voor de mooiste belevingsfoto. Lees de deelname voorwaarden goed door. Foto’s kunnen aangeleverd worden van 29 maart tot en met 29 april 2024 via de onderstaande blauwe knop.

Stuur jouw foto's in

Tholen door mijn ogen

Met het thema Tholen door mijn ogen laten de deelnemers - dat kunnen inwoners of bezoekers van de gemeente Tholen zijn – zien hoe zij Tholen ervaren en waarnemen. Het moedigt de deelnemers aan om hun creativiteit en unieke kijk op Tholen vast te leggen. Dit kan van alles zijn, want er is genoeg te beleven en veel moois te zien in de gemeente. De gemeente en Stichting Tholen Beter Bekend zien weer uit naar vele mooie (belevings)plaatjes!

Verloop wedstrijd

De jury, die bestaat uit burgemeester Marleen Sijbers, een medewerker van de gemeente Tholen en een medewerker van stichting Tholen Beter Bekend, kiest uit alle inzendingen negen foto’s die om de eerste, tweede en derde plaats strijden tijdens een stemronde op Facebook. Deze foto’s komen op de omslag van de nieuwe gemeentegids. De overige zes foto’s krijgen een eervolle vermelding in de gemeentegids. Daarnaast wordt door Stichting Tholen Beter Bekend de mooiste belevingsfoto gekozen, die rechtstreeks in de prijzen valt. Bij deze foto gaat het erom dat je mensen ziet die genieten in de gemeente Tholen. Ook deze foto krijgt een plaats in de gemeentegids. De foto’s worden ook gebruikt voor de website www.eilandtholen.nl en voor promotionele activiteiten.

Prijzen

De deelnemers met de hoogst gewaardeerde drie foto's krijgen een cadeaubon die te besteden is bij een lokale ondernemer. De eerste prijs is een bon t.w.v. € 75,-, de tweede prijs is een bon t.w.v. € 50,- en de derde prijs is een bon t.w.v. € 25,-. Deze cadeaubonnen worden beschikbaar gesteld door Akse Media, het bedrijf dat de gemeentegids verzorgt. Stichting Tholen Beter Bekend reikt een prijs uit voor de mooiste belevingsfoto: een bon t.w.v. € 75,- die ook te besteden is bij een lokale ondernemer.

Voorwaarden

 • Bij de fotografie van personen die herkenbaar in beeld zijn, zijn deelnemers van de Thoolse fotowedstrijd verplicht deze personen vooraf toestemming te vragen voor publicatie van de foto's.
 • Per deelnemer kan met maximaal twee foto’s meegedaan worden aan de Thoolse fotowedstrijd (geen collages).
 • Het is niet mogelijk om deel te nemen met foto's die gemaakt zijn met een drone.
 • De foto's zijn horizontaal (landscape) genomen.
 • De foto’s moeten digitaal aangeleverd worden in .JPG formaat
 • De foto’s moeten een hoge resolutie hebben (minimaal 300 dpi of minimaal 1,2 MB).
 • Foto’s moeten vrij van namen of logo zijn. 
 • De foto's moeten in de gemeente Tholen gemaakt zijn en als zodanig herkenbaar zijn.
 • Geen foto’s van mensen/dieren in een bloemenveld.
 • De foto´s mogen maximaal 2 jaar oud zijn.
 • Alleen foto's die zijn aangeleverd via het deelnameformulier, worden in behandeling genomen.
 • Foto’s die al bij andere fotowedstrijden van de Gemeente Tholen of Stichting Tholen Beter Bekend zijn ingediend, kunnen niet opnieuw ingediend worden.
 • Deelnemers geven toestemming voor de publicatie van hun naam (voorletters/voornaam en achternaam) als hun foto wordt geselecteerd als mogelijke winnende foto of rechtstreeks worden verkozen tot mooiste belevingsfoto.
 • De gemeente Tholen en Stichting Tholen Beter Bekend kunnen de foto’s naast de gemeentegids gebruiken voor andere promotionele doeleinden. Hier kunnen verder geen rechten aan worden ontleend. Bij deelname aan de fotowedstrijd geeft u toestemming voor het gebruik van uw foto'(s) voor bijvoorbeeld op de gemeentelijke website, de website van Stichting Tholen Beter Bekend; eilandtholen.nl, folders, flyers, brochures, nieuwsbrieven, het burgerjaarverslag, social media etc.
 • Naast inwoners van de gemeente Tholen mogen ook gasten die op bezoek zijn (geweest) deelnemen.
 • Medewerkers van de gemeente Tholen en Stichting Tholen Beter Bekend zijn uitgesloten van deelname.

Meedoen

Foto’s kunnen van 29 maart tot en met 29 april 2024 ingezonden worden via het digitale formulier op www.tholen.nl. Deelnemers krijgen in mei bericht of hun foto in prijzen is gevallen. Bij vragen of problemen met het verzenden van de foto's via het formulier, kan contact opgenomen worden via communicatie@tholen.nl.