Afsluitingen Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel (A29) in september

Sinds 4 augustus is de Haringvlietbrug na een afsluiting van acht weken weer geopend voor het wegverkeer. In deze acht weken zijn de brugklep en het bewegingswerk vervangen en zijn nieuwe technische installaties op en in de brug gemonteerd. In september worden deze systemen getest. Hiervoor zijn een weekendafsluiting en nachtafsluitingen nodig. Ook de Heinenoordtunnel is sinds 1 september na een afsluiting van vier weken weer open. De renovatie gaat door en duurt nog tot eind 2024. Dit betekent dat ook de tunnel nog meerdere keren dicht is.

Afsluitingen Haringvlietbrug in september

  • De nachtafsluitingen zijn in de periode van maandag 4 tot en met dinsdag 26 september. Rijkswaterstaat test dan de technische systemen zoals de slagbomen, verkeerslichten en scheepvaartverlichting. Hiervoor is op 4, 5, 6, 7, 11, 12, 13, 14, 18, 19, 20, 26 en 27 september de Haringvlietbrug in de nacht afgesloten. Een nachtafsluiting duurt van 22.00 uur ‘s avonds tot 05.00 uur de volgende ochtend. 

Omleiding verkeer Haringvlietbrug

Tijdens de afsluitingen van de Haringvlietbrug in september wordt autoverkeer omgeleid via de A16 (Moerdijkbrug) of de N57 (Haringvlietdam).

Meer informatie

Meer informatie over renovatie op www.rijkswaterstaat.nl/renovatieharingvlietbrug. U kunt zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief waarin Rijkswaterstaat u op de hoogte houdt van de werkzaamheden van zowel de brug als de tunnel. 

 

Afsluitingen Heinenoordtunnel in september

In 2023 is de tunnel nog 7 weekenden en 4 nachten dicht. In september van:

  • vrijdag 22 september 22.00 uur tot maandag 25 september 05.00 uur richting Bergen op Zoom

Na september is de tunnel tot het einde van het jaar iedere maand 2 weekenden dicht in 1 rijrichting. De actuele planning voor 2023 en de voorlopige planning voor 2024 vindt u op de pagina www.rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel.

Omleiding wegverkeer Heinenoordtunnel

  • Doorgaand (vracht)verkeer richting Bergen op Zoom (van noord naar zuid) wordt omgeleid via de A15, A16 en A17.
  • Lokaal verkeer naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 of via A16, A17 en A59.

Tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel is de Kiltunnel tolvrij in de rijrichting die de tunnel afgesloten is. Ook als de Haringvlietbrug afgesloten is, is de Kiltunnel tolvrij.