Uitslagen verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen 2023

Verkiezingsdag Provinciale Staten en Waterschap 15 maart 2023

Woensdag 15 maart was de verkiezingsdag voor de leden van Provinciale Staten en het Waterschap in Zeeland. Vooraf aan de verkiezingsdag moest de gemeente veel voorbereiden voor alle stemgerechtigden in de gmeente. De kiezer heeft op de dag zelf in alle vrijheid en soms met hulp van het stembureau kunnen stemmen.

In dit overzicht houden wij u op de hoogte van het verloop van de verkiezingsdag, zoals tussentijdse opkomstpercentages.

Na het sluiten van de stembureaus om 21:00 uur begint het tellen van alle uitgebrachte stemmen. Zodra alle stembureaus zijn geteld, publiceren wij het eindresultaat in de rubrieken in dit overzicht. Wij doen ons uiterste best dat u de verkiezingsuitslag vroeg in de ochtend van 16 maart kunt lezen.

Op de verkiezingsdag zelf publiceren wij op deze pagina om 10:00 uur, 14:00 uur, 19:00 uur en 21:00 uur de opkomstcijfers.

Ter vergelijking met de vorige verkiezingen van Provinciale Staten en het Waterschap ziet u hieronder de opkomstcijfers van 2019:

Hieronder ziet u het overzicht van de opkomstcijfers Provinciale Staten 15 maart  bijgewerkt tot 21:00 uur

Hieronder ziet u de opkomstcijfers van het Waterschap 15 maart bijgewerkt tot 21:00 uur

Na het sluiten van de stembureaus om 21:00 uur is begonnen met het tellen van alle uitgebrachte stemmen. Hieronder ziet u de resultaten van het aantal uitgebrachte stemmen per partij. Het betreft een voorlopige uitslag!

In de loop van donderdag 16 maart komen de resultaten op persoonsniveau beschikbaar en publiceren we de definitieve uitslag.

Hieronder treft u de definitieve uitslag van de verkiezingen voor de leden van Provinciale Staten en het Waterschap. 

Hieronder een link met de verkiezingsuitslagen in beeld