Sportloket

Heeft u een beperking en wilt u sporten of bewegen? Dan kunt u terecht bij het sportloket Uniek Sporten West Brabant West. Niet voor iedereen is sporten en bewegen even vanzelfsprekend. Het doel van het sportloket Uniek Sporten is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar passend sport- en beweegaanbod. Een beperking hoeft geen belemmering te zijn om te sporten en bewegen op eigen niveau en naar eigen mogelijkheden.

De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners met een beperking voldoende bewegen en sporten. Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op uw gezondheid Het verbetert uw conditie en helpt om uw sociale contacten te vergroten. Het sportloket Uniek Sporten West Brabant West is een samenerking tussen de gemeenten Tholen, Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht en Halderberge.

Voor wie?

Het sportloket Uniek Sporten geeft persoonlijk advies en helpt mensen met een auditieve, visuele, motorische, verstandelijke, psychosociale of chronische beperking die willen sporten en bewegen. Iedereen kan vragen stellen of advies aanvragen aan de sportcoach: sporters, sportaanbieders en organisaties in onderwijs, zorg en sport.

Herkent u zich in een of meerdere vragen? Dan kan de sportcoach u verder helpen:

  • Ik weet niet welke sport ik zou kunnen doen
  • Ik durf niet goed (meer) te bewegen of te sporten.
  • Ik ben bang dat ik het niet kan.
  • Kan ik het wel betalen?
  • Ik heb geen vervoer naar de sport- of beweegactiviteit.
  • Is er goede begeleiding aanwezig?
  • Hoe kan ik speciale sportmaterialen aanschaffen?
  • Ik vind het lastig om alleen naar de beweegactiviteit of sportvereniging te gaan.

Wat kost het?

Het sportloket is gratis.

Hoe werkt het?

U kunt zelf op zoek gaan via de website unieksporten.nl. Of laat u adviseren door de sportcoach van het sportloket Uniek Sporten. In de gemeente Tholen kunt u voor Uniek Sporten terecht bij sportcoach Roseline van den Heuvel- den Braber. Bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente of via e-mail.

Bezoek website sportloket