Project herinrichting park Smerdiek-West

In (het westen van) Sint-Maartensdijk komt een nieuw park met daarin twee appartementengebouwen: het groene hart van Smerdiek-West. Samen met Stadlander en Bouwgroep De Nijs-Soffers investeren we in Smerdiek-West.

Over het park

Het aan te leggen park wordt omringd door de Bloemenlaan, de Frank van Borselenstraat, de Jacoba van Beierenstraat, de M.A. de Ruijterstraat en de Cornelis Vermuydenstraat. Het park wordt mooi om naar te kijken en om van te genieten. Binnen het gebied blijven bestaande bomen waar mogelijk behouden. Inmiddels zijn er al 50 nieuwe bomen geplaatst. Het gaat om onder andere knotwilgen, veldesdoorns, zoete kersenbomen, amberbomen, een iep, een tamme kastanje en een walnotenboom.

Het park kleden we verder aan met nieuwe bomen, struiken en vaste planten. Daarbij letten we op de diversiteit van de planten en hun betekenis voor dieren zoals vlinders, bijen en vogels. Diverse bankjes en ook speelgelegenheid voor kinderen maken het park tot een prettig verblijfgebied. Het park wordt zo ingericht dat het gebied helpt om de waterafvoer in de wijk te verbeteren. Bij extreme neerslag kan het park gebruikt worden als buffer om de omliggende straten droog te houden.

Meer weten over hoe het park eruit gaat zien?

Meer informatie

Meer infomatie over Smerdiek-West leest u ook op www.stadlander.nl/smerdiek-west