Omschrijving

Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement mag u ook in een andere gemeente in Nederland stemmen dan waar u staat ingeschreven. Bijvoorbeeld in de gemeente waar u werkt. Hiervoor heeft u een kiezerspas nodig.

Wat moet ik doen?

De kiezerspas vraagt u aan bij de gemeente waar u op 9 april 2019 als kiezer staat ingeschreven.

Zo vraagt u een kiezerspas aan:

• u vult het aanvraagformulier voor een kiezerspas in, of
  • u gaat langs bij de gemeente
  • u heeft nodig:
    • uw stempas (als u die al heeft ontvangen)
    • uw identiteitsbewijs

Woont u in het buitenland, maar bent u op de dag van de verkiezingen in Nederland? Vraag dan een kiezerspas aan bij de gemeente Den Haag. Daarmee kunt u stemmen bij elk stembureau in Nederland.

Schriftelijk aanvragen kan tot uiterlijk 5 dagen vóór de verkiezingen. Persoonlijk aanvragen kan tot uiterlijk 1 dag vóór de verkiezingen tot 12.00 uur.

Schriftelijk aanvragen van een kiezerspas bij de gemeente Den Haag kan tot uiterlijk 11 april 2019.

Online via DigiD kiezerspas aanvragen bij de gemeente. De gemeente moet uw aanvraag uiterlijk op 20 mei 2019 hebben ontvangen.

Hoe werkt het?

U kunt een kiezerspas voor de verkiezingen voor het Europees Parlement aanvragen als:

• u mag stemmen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement
  • u een identiteitsbewijs heeft
  • uw identiteitsbewijs niet langer dan 5 jaar verlopen is

Heeft u geen identiteitsbewijs of is deze meer dan 5 jaar verlopen? Vraag dan een schriftelijke volmacht aan bij de gemeente. Dan kan iemand anders voor u stemmen.

Wet en regelgeving