In Tholen-stad, bij de wijk Stadszicht, tussen de Luchtenburgse weg en de Postweg in, staat het gemeentehuis van Tholen. Het gemeentehuis biedt de ruimte voor de gemeente om haar taken nu en in de toekomst goed te vervullen. Gericht op een goede dienstverlening voor alle inwoners van de gemeente Tholen.

Afbeelding: gemeentehuis Tholen

Ontwerp

Het gebouw is ontworpen door Sturm Architecten in Roosendaal.

 

De bouw

Het nieuwe gemeentehuis is gebouwd door Ballast Nedam Zuid uit Eindhoven, Ing. Bureau Wolter & Dros uit Amersfoort en Paree B.V. Elektro-Telecom uit 's Heerenbroek.

Ballast Nedam Zuid voerde de bouwkundige werkzaamheden uit. Werktuigbouwkundige werkzaamheden zijn uitgevoerd door Ing. Bureau Wolter & Dros en Paree B.V. Elektro-Telecom heeft gezorgd voor de elektrotechnische werkzaamheden.

 

Nieuwe huisvesting oud-archief

De gemeenteraad besloot in 2004 dat het oud-archief ook een plaats moest krijgen in het nieuwe gemeentehuis. De wet stelt hoge eisen aan de huisvesting voor een oud-archief. Het nieuwe gemeentehuis voorziet hierin. De kelder vormt een moderne en geschikte bewaarplaats voor het materiaal uit het oud-archief. De gemeente Tholen heeft veel waardevol historisch materiaal dat wordt gekoesterd als gezamenlijk erfgoed. Het materiaal is afkomstig uit alle voormalige gemeenten die nu de gemeente Tholen vormen.