Project herinrichting Prins Bernhardstraat Tholen

Waarom herinrichting?

De groenstrook langs de Prins Bernhardstraat bestaat uit gras en bomen. Op het einde van deze groenzone (nabij de Grindweg) wordt momenteel het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente gebouwd. Om dat mogelijk te maken is er een stuk van het grasveld verdwenen. Daarom is afgesproken dat er een opwaardering komt van de rest van de groenzone. Een grote boom is verplant om deze in het gebied te kunnen behouden. De bestaande bomen zijn immers van grote waarde in vele opzichten. Die willen we dan ook graag behouden. Verder is de groenzone erg sober ingericht. Dit is dus een prima moment om dit gebied met een herinrichting leuker te maken om naar te kijken en in te verblijven.

Burgerparticipatie

Graag willen we dat het ontwerp goed aansluit bij de wensen van de bewoners en gebruikers. Door middel van een enquête hebben we bewoners en gebruikers uitgenodigd om wensen aan te geven voor de herinrichting. We hebben 15 ingevulde enquêteformulieren ontvangen, waarvoor dank! De uitkomsten daaruit hebben we gebruikt voor het maken van een schets voor de herinrichting. Nu delen we graag het plan met u, waarna we het plan verder zullen uitwerken met als doel om dit voorjaar al met de realisatie ervan te starten. De gekozen werknaam voor dit plan is: "Thools parkje"'.

Contact

Heeft u vragen over het project dan kunt u mailen naar gemeente@tholen.nl onder vermelding van zaaknummer 251230.