Project herinrichting Prins Bernhardstraat Tholen

Waarom herinrichting?

De groenstrook langs de Prins Bernhardstraat bestond uit gras en bomen. Op het einde van deze groenzone (nabij de Grindweg) wordt momenteel het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente gebouwd. Om dat mogelijk te maken is er een stuk van het grasveld verdwenen. Daarom is afgesproken dat er een opwaardering komt van de rest van de groenzone. Een grote boom is verplant om deze in het gebied te kunnen behouden. De bestaande bomen zijn immers van grote waarde in vele opzichten. Daarom hebben we die dan ook behouden. Verder was de groenzone erg sober ingericht. Dit was dus een prima moment om dit gebied met een herinrichting leuker te maken om naar te kijken en in te verblijven.

Burgerparticipatie

Graag willen we dat het ontwerp goed aansluit bij de wensen van de bewoners en gebruikers. Door middel van een enquĂȘte hebben we bewoners en gebruikers uitgenodigd om wensen aan te geven voor de herinrichting. De uitkomsten daaruit hebben we gebruikt voor het maken van een schets voor de herinrichting, die we hebben gedeeld met de bewoners, waarna het plan is uitgewerkt en is gerealiseerd. De gekozen werknaam voor dit plan is: "Thools parkje"'.

Project gereed

Begin oktober is het werk opgeleverd.