Taalhuis Tholen is er voor iedere inwoner van de gemeente Tholen die behoefte heeft aan taalondersteuning

Onze taalcoaches verzorgen individuele taalondersteuning en taalondersteuning in groepsverband. Zij ondersteunen bij lezen, schrijven en spreekvaardigheid van de Nederlandse taal.

 

Vanuit welke locaties biedt het Taalhuis Tholen taalondersteuning aan?

Tholen

Elke donderdagavond van 19 tot 21 uur verzorgen onze taalcoaches individuele taalondersteuning en taalondersteuning in groepsverband. Deze avonden zijn bedoeld voor inwoners die Nederlands als eerste taal spreken, maar ondersteuning nodig hebben bij lezen en schrijven. Ook inwoners waarvoor Nederlands de tweede taal is, kunnen terecht op deze avond. Deze ondersteuning vindt plaats op afspraak. U moet zich vooraf aanmelden.

 

Elke vrijdagmiddag is er in het atrium van het gemeentehuis een Taalcafé. Dit is gericht op de Nederlandse spreekvaardigheid. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.

 

Locatie: Gemeentehuis Tholen, Hof van Tholen 2, Tholen.

Contactgegevens: voor vragen en aanmelden belt u telefoonnummer 14 0166. Contactpersoon: Janet Minheere - administratie Taalhuis -.

 

Sint-Maartensdijk

U kunt individueel en/of in een klein groepje taalondersteuning krijgen. De ondersteuning wordt gegeven op afspraak. Als u zich aanmeldt bij de locatie Leger des Heils, dan wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek.

 

Locatie: Leger des Heils, Loods 3, Sportlaan 3, Sint-Maartensdijk.

Contactgegevens: telefoonnummer 0166-610194. Contactpersoon: Janny Keij.

 

Sint-Annaland

U kunt individueel en/of in een klein groepje taalondersteuning krijgen. De ondersteuning wordt gegeven op afspraak. Als u zich aanmeldt bij de locatie Anna Zorgt, dan wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek.

 

Locatie: Anna Zorgt, Wooncomplex Annahof, Havenplein 41, Sint-Annaland.

Contactgegevens: telefoonnummer 0166-657011. Contactpersoon: Hilde Wielaard. E-mail: vrijwilligerscoordinator@anna-zorgt.nl.

 

Oud-Vossemeer

U kunt individueel taalondersteuning krijgen. De ondersteuning wordt gegeven op afspraak. Aanmelden voor deze locatie kan via het Leger des Heils in Sint-Maartensdijk of via het gemeentehuis in Tholen.

 

Locatie: Bieb in de Buurt, Vossekuil, Bou Kooijmanstraat 48, Oud-Vossemeer.

Contactpersoon: Bas Aarnoudse.

Let op ! 

Tijdens de schoolvakanties is er geen taalondersteuning op de locatie Tholen.