Ga naar de content van deze pagina.

Omschrijving

Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn?

Maak dan gebruik van de Collectieve Zorgverzekering die gemeente Tholen samen met zorgverzekeraar VGZ aanbiedt. De gemeente betaalt een gedeelte van uw zorgverzekering en u profiteert van vele extra’s. De Collectieve Zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. U kiest altijd de zorg die bij u past.

Uw voordeel

 • De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering;
 • U krijg korting op de basisverzekering;
 • U krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdragen Wmo;
 • VGZ accepteert iedereen, zonder medische keuring;
 • Kiest u pakket “Compleet met € 0 eigen risico” dan is uw verplichte eigen risico ook meeverzekerd.

 

Kies een pakket dat bij u past

Als u zich via de gemeente Tholen verzekert, is er altijd een pakket dat bij u past. Binnen de zorgverzekering van de gemeente Tholen kunt u kiezen uit 2 pakketten.

 • Heeft u weinig zorgkosten dan is pakket 1 Gemeentepakket Compleet een goede keuze;
 • Maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering en heeft u veel zorgkosten kies dan pakket 2 Gemeentepakket Compleet met € 0,00 eigen risico.

 

Premies op een rij

 1. Totale Premie Compleet: € 146,32. Bijdrage van de gemeente: € 23,00. Te betalen premie € 123,32.
 2. Totale Premie Compleet (0 euro eigen risico): € 175,73. Bijdrage van de gemeente: € 40,00. Te betalen premie: € 135,73.

 

Kom ik in aanmerking?

U komt voor de collectieve zorgverzekering in aanmerking als u een laag inkomen hebt. U hebt een laag inkomen als het netto gezamenlijk inkomen van u en uw eventuele partner lager is dan de bedragen die in de tabel staan. Let op: U mag alleen overstappen naar VGZ als u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar. Ook al is deze maar een paar euro.

Maximaal netto maandinkomen inclusief vakantiegeld leeftijd Jonger dan de AOW  leeftijd Ouder dan de AOW Maximaal aan vermogen
Alleenstaande  € 1.074,87  € 1.208,15  € 5.920,-
Alleenstaande ouder  € 1.074,87  € 1.208,15  € 11.840,-
Echtpaar/samenwonend  € 1.535,52  € 1.649,52  € 11.840,- 

Wat moet ik doen?

Aanmelden, wijzigen pakket, verlengen of stopzetten?

Via de knop collectieve zorgverzekering dient u in te loggen met uw DigiD-code. Vervolgens heeft u de volgende opties:

 • uzelf en uw eventuele partner en kinderen aanmelden;
 • uw huidige collectieve zorgverzekering via de gemeente Tholen stopzetten;
 • een wijziging van uw huidige collectieve pakket doorgeven;
 • een verzoek tot verlenging van uw huidige collectieve pakket indienen.

 

Belangrijk

Het is belangrijk dat uw keuze en eventuele bewijsstukken uiterlijk 9 december 2016 door de gemeente zijn ontvangen. De Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg (Wlz) zijn in principe toereikende en passende voorzieningen. Dit betekent dat u geen bijzondere bijstand kunt vragen voor medische kosten.

Wat gebeurt er verder?

De gemeente neemt een besluit naar aanleiding van uw gekozen optie waarna u een digitaal bericht ontvangt op uw Persoonlijke Internet Pagina (PIP). Vervolgens informeert de gemeente VGZ en zorgt de VGZ voor de verdere afwikkeling zoals het versturen van uw polis en de eventuele opzegging van uw huidige zorgverzekering.

Als u mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering per 1 januari 2017 zorgt de gemeente voor de betaling van de gemeentelijke bijdrage.

Hulp nodig of hebt u een vraag?

Voor vragen over uw polis en de vergoedingen kunt u bellen naar VGZ Gemeentepakket via telefoonnummer 0900 – 77 99 771. 

Voor vragen over de voorwaarden om deel te mogen nemen (inkomens- en vermogensgrens) kunt u contact op met gemeente Tholen via telefoon nummer 14 0166.

Wet en regelgeving