Ga naar de content van deze pagina.

Onze trouwambtenaren

De gemeente Tholen heeft twaalf trouwambtenaren, oftewel buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (babs). Deze personen voltrekken huwelijken en partnerschappen. Elk bruidspaar is vrij in de keuze van de trouwambtenaar. U kunt dus die trouwambtenaar kiezen waarvan u denkt dat hij of zij het best bij u past.


Buitengewone ambtenaren burgerlijke stand (Babsen)

Wat doet een trouwambtenaar?

De trouwambtenaar voltrekt het officiële gedeelte van uw huwelijk of partnerschap. Daar omheen kunt u de plechtigheid in overleg met de trouwambtenaar invullen zoals u zelf wilt. Enkele maanden voor uw trouwdag neemt u contact met de trouwambtenaar van uw keuze op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreekt u al uw wensen met betrekking tot de voltrekking van uw huwelijk of partnerschap.

Uw eigen trouwambtenaar kiezen

Het is ook mogelijk om iemand anders dan de vaste trouwambtenaren te laten benoemen tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand voor het voltrekken van uw huwelijk. Dit kan een trouwambtenaar uit een andere gemeente zijn, maar ook een familielid, vriend of bekende. Deze persoon benoemen wij dan voor één dag tot trouwambtenaar in de gemeente Tholen. Hiervoor dient u dan wel uiterlijk drie maanden voor de datum van huwelijksvoltrekking een schriftelijk verzoek in te dienen. Voor een eigen trouwambtenaar worden extra kosten in rekening gebracht.

Meer weten?

Contactinformatie en/of beschikbaarheid van onze trouwambtenaren wordt getoond via het digitale formulier huwelijksaangifte doen of geregistreerd partnerschap aangaan.


Voor meer informatie voor het kiezen van uw eigen trouwambtenaar kunt u contact opnemen met onze afdeling Publiekszaken. Onze medewerkers helpen u graag verder.