Ga naar de content van deze pagina.

Omschrijving

In de gemeente Tholen wordt de inzameling van oud papier door verenigingen verzorgd. 

Papier levert de inzamelaar een vergoeding op, terwijl het afvalpapier wordt hergebruikt en niet tegen een hoog verbrandingstarief wordt verwerkt.

Wat moet ik doen?

Oud papier en karton kunnen prima worden hergebruikt. Breng het naar de containers bij u in de buurt of zet het bij de aanbiedplaatsen als het huis-aan-huis wordt ingezameld. Bied uw papier in een doos of gebundeld aan !

Ook kunt u uw papier of karton naar de milieustraat brengen.

Hoe werkt het?

In diverse kernen wordt het paper huis-aan-huis ingezameld en in andere kernen via een container met verschillende openingstijden.

Huis-aan-huis inzameling is alleen in de kernen: Sint-Annaland, Sint Philipsland, Stavenisse, Tholen en Poortvliet.

Inzameling is op een vaste donderdag van de maand volgens het inzamelschema:

 • Sint-Annaland: Op de 4e donderdag van de maand komt Koninklijke Fanfare "Accelerando"of de Zendingscommissie van de Gereformeerde Gemeente het papier ophalen;
 • Stavenisse: Op donderdag om de 6 weken M BUMA Zending en Abdullam;
 • Sint Philipsland: Op de 1e donderdag van de maand komt Muziekvereniging Concordia het papier bij u ophalen;
 • Poortvliet: Op de 2e maandag van de maand komt Voetbalvereniging SPS en Zendingscommissie van de Gereformeerde Gemeente het papier ophalen:
 • Tholen: Op de 3e donderdag van de maand komt Zendingscommissie van de Gereformeerde Gemeente het papier ophalen.

Op feestdagen komen de verenigingen geen papier inzamelen. Hiervoor zijn alternatieve data gekozen. Kijk op de afvalkalender van de ZRD.

Is er geen huis-aan-huis inzameling in uw kern, breng het oud papier dan naar de papiercontainers op onderstaande adressen:

 • Tholen, papiercontainer van Muziekvereniging Concordia aan de Zoekweg nabij gymzaal;
 • Poortvliet, papiercontainer van Voetbalvereniging SPS aan de Deestraat;
 • Scherpenisse, papiercontainer van de Kerkrentmeesters van Hervormde Gemeente Scherpenisse aan de Molenweg 32;
 • Sint-Maartensdijk, papiercontainer van Muziekvereniging Euterpe aan de Westvest tegenover huisnummer 13. Deze container is alleen geopend op zaterdagmorgen van 9.30 tot 12.30 uur;
 • Stavenisse, papiercontainer van de voetbalvereniging Stavenisse op het parkeerterrein aan de Pilootweg;
 • Oud-Vossemeer, papiercontainer van Muziekvereniging OVM op het parkeerterrein aan de Bou Kooijmanstraat bij de voetbal. Deze container is op verschillende zaterdagen open tussen 10.00 en 11.00 uur en op woensdagavond (uitgezonderd vakanties en feestdagen) tussen 18.00 en 19.00 uur. Daarnaast staat er een container bij D.A.C. de Schutse aan de Coentjesweg.

Als uw organisatie oud papier en karton wil ophalen, dan heeft u toestemming nodig van de gemeente. De gemeente kijkt bij zo'n verzoek naar de plaatselijke omstandigheden en de reden van uw aanvraag.

Contactgegevens

Voor meer informatie over toestemming voor het ophalen van oud papier en karton kunt u contact opnemen via e-mail gemeente@tholen.nl of telefonisch 140166.

Afvalkalender

Een overzicht van de ophaaldata en inleverpunten voor oud papier raadpleegt u online via de website afvalkalender ZRD of de ZRD Afval-app. Gebruikers van deze app krijgen door het invoeren van hun adres een persoonlijk overzicht van de ophaaldata. Eventuele wijzigingen worden in de Afval-app doorgevoerd, waardoor deze altijd actueel is. Daarnaast kan de gebruiker pushberichten instellen als herinnering voor een ophaalronde. De gratis app is beschikbaar in de Playstore (Androïd) en de App Store (IOS) en te vinden onder de naam 'ZRD'.