Ga naar de content van deze pagina.

Omschrijving

In de gemeente Tholen wordt het verpakkingsmateriaal PMD-afval (Plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons) door de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) apart ingezameld.

Het doel van de inzameling van verpakkingsafval is het verminderen van de hoeveelheid restafval dat in de verbrandingsovens komt en daarmee vermindering van de uitstoot van CO2. Ingezamelde verpakkingen worden niet verbrand, maar verwerkt tot grondstof voor nieuwe producten als autodashboards, mobiele telefoons, tennisballen, fleecetruien of een circulaire afvalbak.

Wat moet ik doen?

Het PMD-afval kunt u aanbieden in de PMD-zak. Deze zakken zijn gratis en aan te vragen op de website van de ZRD.

Wat mag nu wel of niet in de PMD-zak en wanneer kunt u de PMD-zak aan de straat zetten?

Deze informatie is te vinden via het afvalalfabet of via de online afvalkalender. Daarnaast kunt u gebruik maken van de ZRD App op bijvoorbeeld uw mobiele telefoon. De gratis app is beschikbaar in de Play Store (Androïd) en de App Store(IOS) en is te vinden onder de naam ZRD.

Komt u er toch niet aan uit bel dan met de klantenservice van onze reinigingsdienst ZRD: 0900-4433333

Hoe werkt het?

PMD-afval staat voor plastic verpakkingsmateriaal, metalen verpakkingsmateriaal en drankenkartons. Dit PMD-afval wordt aangeboden aan een sorteerinstallatie, waar het verder wordt gescheiden en gereed gemaakt voor recycling/hergebruik. In onze gemeente blijven we dus aan bronscheiding doen: het afval wordt gescheiden ingezameld.

Alle apart ingezamelde afvalstromen worden ook apart gerecycled of verwerkt tot nieuwe producten. Juiste afvalscheiding levert zo een aanzienlijke bijdrage aan een beter milieu en zorgt voor lagere kosten van afvalverwerking.

Contactgegevens

Voor meer informatie: website van de ZRD

Directe link voor het aanvragen van PMD-zakken