Ga naar de content van deze pagina.

Heeft u vragen?

De Veiligheidsregio heeft op onze website een banner geplaatst. Deze banner geeft het meest actuele advies betreffende het coronavirus aan en verwijst door naar de www.zeelandveilig.nl/coronavirus. Hier vindt u actuele publieksinformatie en telefoonnummers.

Veiligheidsregio Zeeland heeft ook een overzicht gemaakt met veelgestelde vragen over het coronavirus. Vindt u hier geen antwoord op uw vraag, bel dan naar het publieksinformatienummer 0800-1351 (dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur).  Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Bij vragen over uw gezondheid kunt u terecht bij uw eigen huisarts.


Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van het RIVM. Actuele reisinformatie vindt u op de website van Nederlandwereldwijd


Rode Kruis hulplijn

Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is van maandag t/m donderdag bereikbaar tussen 8:30-21:00 uur, op vrijdag tussen 8:30-18:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.


Inzameling beschermingsmiddelen 

Maskers, handschoenen, brillen… Door het coronavirus is er een tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. Het Rode Kruis is daarom een centrale inzamelactie gestart.


Video's in Nederlandse Gebarentaal (NGT) over het coronavirus

De Rijksoverheid biedt een deel van haar informatie over het coronavirus aan in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Heeft u nog vragen? Kijk op Rijksoverheid.nl/coronavirus. Of bel via de Tolkcontact-app naar 0800-1351.