Heeft u vragen?

De Veiligheidsregio heeft op onze website een banner geplaatst. Via deze banner komt u op de site van de Veiligheidsregio Zeeland voor het meest actuele advies: www.zeelandveilig.nl/coronavirus. Hier vindt u informatie en telefoonnummers. Veiligheidsregio Zeeland heeft ook een overzicht gemaakt met veelgestelde vragen over het coronavirus. 

 

Rijksoverheid heeft alle informatie overzichtelijk geplaatst op coronavirus COVID-19. Vindt u hier geen antwoord op uw vraag, bel dan naar het publieksinformatienummer 0800-1351 (dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur).  Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

 

Bij vragen over uw gezondheid kunt u terecht bij uw eigen huisarts. Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van het RIVM.  Actuele reisinformatie vindt u op de website van Nederlandwereldwijd

 

Testen op coronavirus in Zeeland

Hoe gaat het in zijn werk als u zich wilt laten testen op het coronavirus? Waar kunt u zichzelf laten testen? Hoe werkt zo’n test? En wanneer krijgt u de uitslag van de test? Alle antwoorden op deze vragen kunt u vinden op de website van GGD Zeeland.

 

Coronalijn 70+

De Coronalijn 70+ Tholen is bedoeld als een vorm van lotgenotencontact voor mensen van 70 jaar en ouder die getroffen zijn (geweest) door het Coronavirus. De vrijwilligers van de Coronalijn staan in contact met de lokale zorgloketten, zodat zij door kunnen verwijzen als blijkt dat mensen een helpende hand nodig hebben. De Coronalijn 70+ Tholen is ook bereikbaar voor mantelzorgers of andere directe naasten. De Coronalijn 70+ Tholen is bereikbaar op dinsdag en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur via nummer 06-34112554.

 

Rode Kruis hulplijn

Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

 

WijZijn Traverse Groep

Wilt u meer weten over het coronavirus of gewoon even uw verhaal kwijt? Neem dan contact op met WijZijnTholen.
 

Video's in Nederlandse Gebarentaal (NGT) over het coronavirus

De Rijksoverheid biedt een deel van haar informatie over het coronavirus aan in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Heeft u nog vragen? Kijk op Rijksoverheid.nl/coronavirus. Of bel via de Tolkcontact-app naar 0800-1351.