Patiënt met coronavirus uit Oud-Vossemeer

Een persoon uit Oud-Vossemeer is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld. Deze persoon ligt in het ziekenhuis. Er zijn nu veertien bevestigde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) in Zeeland.

Burgemeester Ger van de Velde- de Wilde: “Ik leef van harte mee met de patiënt, hopelijk vindt een spoedig herstel plaats. De gemeente heeft nauw contact met GGD Zeeland en de Veiligheidsregio Zeeland en heeft het volste vertrouwen in hun aanpak. Laten we zelf ook allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en de kans op verspreiding verkleinen door de maatregelen van het RIVM en GGD op te volgen.”

Contactonderzoek

Nadat een persoon in Zeeland positief is getest op het coronavirus brengt GGD Zeeland in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). Hierdoor wordt de kwetsbare groep in beeld gebracht. Gezinscontacten van de patiënt ontvangen instructies wat betreft de thuisisolatie. Alle overige contacten wordt zoals iedereen in Nederland gevraagd de adviezen van het RIVM op te volgen.

Wat kunt u zelf doen?

Het is belangrijk te letten op goede hand- en hoesthygiëne. Heeft u  geen klachten? Vermijd grote groepen en werk thuis als het kan. Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Blijf thuis en beperk (sociale) contacten.