Ga naar de content van deze pagina.

Inzameling oud papier en karton

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, wordt tot in ieder geval 1 juni  de huis-aan-huisinzameling van oud papier en karton opgeschort. De reden is dat de veiligheid van de vrijwilligers van de maatschappelijke organisatie niet gegarandeerd kan worden. We roepen onze inwoners op om waar mogelijk hun oud papier thuis te bewaren tot het weer opgehaald kan worden. Als dit niet mogelijk is, kan het naar een van de onderstaande brenglocaties gebracht worden. Het is in de gegeven omstandigheden niet mogelijk om nieuwe brenglocaties te realiseren.


Brenglocaties

Om een nog grotere drukte bij de milieustraat te voorkomen, blijven de volgende brenglocaties geopend:

  • Tholen - Molenvlietsedijk (geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur);
  • Scherpenisse - Spuidamstraat (geopend op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur);
  • Stavenisse - Pilootweg (geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur);
  • Oud-Vossemeer - Bou Kooijmanstraat (op verschillende zaterdagen open tussen 10.00 en 11.00 uur en op woensdagavond (uitgezonderd vakanties en feestdagen) tussen 18.00 en 19.00 uur).

 

De brenglocaties aan de Westvest in Sint-Maartensdijk en aan de Deestraat in Poortvliet zijn gesloten.


Werkwijze brenglocaties

  • De vrijwilligers van de brenglocaties zorgen dat de containers geopend en weer gesloten worden, tijdens de reguliere openingstijden. Zij zijn verder niet aanwezig tijdens de openingstijden.
  • Kom alleen naar een brenglocatie.
  • Zijn er andere mensen? Houd 1,5 meter afstand en voorkom samenscholing!
  • Zet het oud papier zelf netjes in de zeecontainers. De vrijwilligers gaan het niet meer verplaatsen of verder opstapelen.


Papiercontainer

We zijn momenteel bezig met de voorbereidingen van de levering van papiercontainers aan huishoudens die nu ook een grijze en groene bak hebben. Het streven is nog steeds dat dit voorjaar in alle kernen de papiercontainers zijn geleverd. Uiteraard zijn we hierbij wel afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

 

Milieustraat

De milieustraat is vooralsnog open. Hier zijn vanwege drukte wel langere wachttijden en er zijn extra verkeersregelaars aanwezig. Kom ook zoveel mogelijk alleen naar de milieustraat.