In Zeeland zijn dertien nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus (COVID-19). Het betreft personen uit Aardenburg, Grijpskerke, Middelburg, Poortvliet, Sint-Annaland, Tholen, Veere, Vlissingen, Zierikzee en Zuiddorpe. Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld. Er zijn nu 50 bevestigde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) in Zeeland waarvan één patiënt, woonachtig binnen in de gemeente Tholen, inmiddels is overleden.

Droefig nieuws

Burgemeester Ger van de Velde- de Wilde: “Vandaag heb ik het droevige bericht ontvangen dat een inwoner van onze gemeente is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om het eerste dodelijke slachtoffer binnen onze gemeentegrenzen. Ik wens de nabestaanden en betrokkenen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Ik doe nogmaals de oproep aan alle inwoners om te zien naar elkaar en vooral onze kwetsbare inwoners niet uit het oog te verliezen. Volg de opgelegde maatregelen en adviezen op, wees alert op uw gezondheid. Niet alleen voor uzelf maar ook voor anderen. Samen staan we sterk.” Om privacyredenen  doet de gemeente geen mededelingen over de leeftijd of woonplaats van het slachtoffer.

GGD Zeeland volgt richtlijnen RIVM

Niet iedereen wordt nog getest op het coronavirus. Het RIVM heeft het testbeleid veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen. Onder de groep kwetsbare mensen vallen: mensen van 70 jaar en ouder en mensen met onderliggend lijden. De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Personen die niet getest worden maar meer dan 38 graden koorts hebben en hoesten en benauwd zijn moeten thuisblijven, totdat ze 24 uur klachtenvrij zijn.

Wat kunt u zelf doen?

Het is belangrijk te letten op goede hand- en hoesthygiëne. Heeft u geen klachten? Vermijd grote groepen en werk thuis als het kan. Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Blijf thuis en beperk (sociale) contacten.

Heeft u vragen?

Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van Rijksoverheid. Actuele reisinformatie vindt u op de website van Nederlandwereldwijd.

Meer informatie

Bij vragen over uw gezondheid kunt u terecht bij uw eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via: 0800-1351 (vanaf het buitenland te bereiken via +31 20 205 1351). Bezoek voor meer informatie de website van GGD Zeeland en volg de informatie van de overheid via www.zeelandveilig.nl.