Vanaf woensdag 5 april a.s. start de cursus de Zorg de Baas  in het Gemeenschapscentrum Haestinge in Sint-Maartensdijk. Deze cursus is bedoeld voor mantelzorgers en omvat vijf avonden van 19.00 tot 21.30 uur.

Mantelzorgers

Mantelzorgers die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het zorgen, gaan aan de slag met zorgen delen, grenzen stellen en de communicatie verbeteren. De vijf opeen volgende avonden hebben de volgende thema’s: Stilstaan bij het zorgen; Liefde alleen is niet genoeg; Communicatie en helpende gedachten; Opkomen voor jezelf.  De laatste avond wordt ingevuld met onderwerpen die nog zijn blijven liggen en de evaluatie.

Handvatten

Met de cursus wil het Steunpunt Mantelzorg mantelzorgers extra handvatten meegeven, door bewustwording van de knelpunten die er zijn en adviezen en tips hoe men tot een oplossing kan komen. De cursus wordt gegeven door Marianne Ketting, Consulent mantelzorgondersteuning in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Aanmelden

Mantelzorgers die interesse hebben kunnen zich voor maandag 27 maart aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg van de gemeente Tholen via tel. 14 0166 of e-mail mantelzorgvrijwilligers@tholen.nl.