Gisterenavond viel er in korte tijd een grote hoeveelheid neerslag. In de kernen Oud-Vossemeer en Sint-Annaland stonden straten blank en hebben een aantal huizen waterschade opgelopen.

In Oud-Vossemeer en Sint-Annaland heeft de brandweer geassisteerd bij het wegpompen van het water, naast de inzet van het Waterschap en de gemeente. Stichting Salvage was ter plaatse om huiseigenaren te ondersteunen bij de afhandeling van schade voor woningen met wateroverlast.

De situatie is inmiddels onder controle.

Melding schade

Als u schade heeft door de regenval, kunt u dat bij de eigen verzekering melden.

Meld wateroverlast aan de gemeente

We willen graag weten op welke plaatsen wateroverlast is opgetreden. Op basis daarvan gaan we onderzoeken welke maatregelen we kunnen treffen.

We verzoeken u vriendelijk dit te melden via water@tholen.nl onder vermelding van uw adres en telefoonnummer. Als u foto’s of filmpjes heeft gemaakt dan ontvangen we die ook graag

Weersverwachting

Het KNMI waarschuwt voor maandag 26 juli en dinsdag 27 juli 2021 in de loop van de dag weer voor mogelijk zware buien. Houd u daarom de weersverwachting goed in de gaten.

Wat te doen bij extreme regenval?

• Houd de weersverwachting goed in de gaten.
  • Ga geen ondergelopen straten op tenzij dat noodzakelijk is, bijvoorbeeld wanneer je anderen wilt helpen.
  • Houd kinderen en huisdieren binnen.
  • Als het riool dreigt over te lopen, vul dan een zak met zand (of tuinaarde) en zet die in de wc-pot. Zo komt het rioolwater niet via de wc het huis in.
  • Rijd niet met je auto door straten of buurten die zijn getroffen door wateroverlast. Dat veroorzaakt hinderlijke golven en hindert de hulpdiensten.
  • Volg aanwijzingen van gemeente en/of hulpdiensten op.
  • Bel de brandweer via 112 alleen als er gevaar is voor mens of dier. Twijfel je of er acuut gevaar is? Bel dan ook 112. Acuut gevaar is bijv. risico op kortsluiting of brand.