De gemeente Tholen werkt samen met Erfgoed Zeeland en lokale en regionale erfgoedinstanties aan het opstellen van een erfgoedvisie voor de gemeente Tholen. In de erfgoedvisie wordt beschreven wat we met ons erfgoed willen doen en hoe we met ons erfgoed willen omgaan. Omdat we deze erfgoedvisie niet voor onszelf schrijven, maar voor onze inwoners zijn we erg benieuwd welke erfgoedwensen u heeft. Wat is uw erfgoedwens?

Trots op ons erfgoed

Als gemeente zijn we trots op ons erfgoed. Erfgoed gaat niet alleen over gebouwen, maar eigenlijk over alles uit het verleden wat we willen bewaren voor de toekomst of willen doorgeven aan de volgende generatie. Erfgoed kan heel persoonlijk zijn, zoals iets wat van opa en oma was. Maar het kan ook voor iedereen zichtbaar zijn, zoals monumenten of het landschap. Niet al het erfgoed kan je aanraken; het kan ook een verhaal of een gebruik zijn.

Erfgoedwens

Vindt u dat een pand vaker open moet zijn, waardoor iedereen dit kan bekijken? Of vindt u dat bepaalde verhalen verteld moeten worden? Laat dit dan voor 21 december 2020 aan ons weten via gemeente@tholen.nl of vul de antwoordkaart in die deze week huis-aan-huis wordt bezorgd in de gemeente.

voorkant ansicht Wat is uw erfgoedwens