Ik heb kinderen in de luiers, mijn container is hierdoor te klein. Wat nu?

U kunt een vrijstelling aanvragen voor het brengen van uw luierafval in een speciale 'luiercontainer". Uit ervaring blijkt dat één lichting van de grijze container per 4 weken ook haalbaar is voor gezinnen van vier personen met kinderen nog in de luiers. Heeft u een groter gezin (5 personen of meer) en u heeft te veel luierafval voor uw container, dan kunt u contact opnemen met de gemeente.

De gemeente Tholen kent een vrijstellingsregeling voor luierafval voor de volgende gezinnen:

• gezin van 5 personen met twee kinderen in de luiers (jonger dan 48 maanden);
  • gezin van 6 personen met minimaal één kind in de luiers (jonger dan 48 maanden).

Deze vrijstelling kunt u aanvragen bij de beleidsmedewerker "Afval en Grondstoffen" van de gemeente Tholen. U ontvangt dan een vrijstellingsbrief voor het brengen van het te veel aan luierafval bij een centraal inleverpunt (meestal een kinderdagverblijf bij u in de buurt).

Denkt u als kleiner gezin het echt niet te kunnen redden met uw container? Ook na het uitsorteren van de recyclebare grondstoffen die huis-aan-huis worden ingezameld of die ingeleverd kunnen worden? Blijft u tegen problemen aanlopen, dan kunt u rekenen op ondersteuning van de gemeente. We kijken samen waar het anders kan. Neem contact met ons op via het centrale telefoonnummer (140166).

Terug naar veelgestelde vragen