Een praktisch voorbeeld: hoe moet dat in de zomer na een BBQ?

Na een BBQ blijft er vrijwel geen restafval over: etensresten, inclusief vlees- en visresten,  verdwijnen allemaal in de groene container. Deze wordt iedere twee weken opgehaald.
Tip: als u bang bent voor maden, stop een takje klimop erbij in de groene container en de maden verdwijnen of blijven weg en gebruik eventueel biologisch afbreekbare zakjes om de etensresten in te doen.

De plastic verpakkingen van vlees of vis en drankenkartons worden iedere twee weken ingezameld via de huis-aan-huis plastic inzameling. Dat geldt ook voor lege plastic flessen van de sauzen.
Tip: spoel even de vlees- en of visresten af.

Glazen flessen van wijn, bier of glazen potjes van sauzen kunnen naar de glasbak. Eerst even kijken of er geen statiegeld op zit; in dat geval kunnen ze naar de winkel. Papier wordt,  zoals u al jaren gewend bent, door (uw) verenigingen ingezameld. Kooltjes goed laten uitbranden en afkoelen, dan blijft er slechts een klein beetje as over. En dat moet wel in de grijze container!


Terug naar veelgestelde vragen