Ga naar de content van deze pagina.

Maandagochtend 26 juli vanaf 05.00 uur geldt op de Haringvlietbrug een nieuwe maximumsnelheid van 50 km/uur. Daarnaast wordt in beide richtingen het verkeer via één rijstrook over de brug geleid. Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten tot deze maatregel om de brug tot aan vervanging van de klep in 2023 veilig te kunnen blijven gebruiken.

 

Ter voorbereiding op de invoering van de snelheidsverlaging plaatst Rijkswaterstaat diverse verkeersmaatregelen op de weg zoals bebording en barriers. Dit gebeurt van zondagnacht 25 juli 21.00 uur op maandagochtend 26 juli 05.00 uur. De brug is tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. De parallelbaan blijft open voor (brom)fietsers en landbouwverkeer.  

 

Omleidingen

  • Verkeer vanuit Rotterdam naar Bergen op Zoom wordt omgeleid via A15, A16, A17 of A59.
  • In omgekeerde richting Bergen op Zoom-Rotterdam is dit de A59/A17, A16, A15.
  • Verkeer vanuit Rotterdam richting Zierikzee wordt omgeleid via de A15, N57.
  • In omgekeerde richting Rotterdam-Zierikzee is dit de N57, A15.

 

Files

Het afsluiten van één rijstrook zal volgens Rijkswaterstaat zorgen voor forse files op de A29 en op de A16 (uitwijkroute). De extra reistijd rond de Haringvlietbrug tijdens een avondspits op een werkdag kan uitkomen op ongeveer 30 minuten.

 

Meer informatie

Meer informatie en het laatste nieuws over de maatregelen, de hinder voor (vaar)weggebruikers en veel gestelde vragen vindt u in het online dossier ‘Maatregelen Haringvlietbrug’: www.rijkswaterstaat.nl/maatregelenharingvlietbrug.

 

Omleidingen