Ga naar de content van deze pagina.

In de komende periode worden in opdracht van de gemeente Tholen en de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) de geregistreerde restafvalcontainers (grijze containers) in de gemeente Tholen voorzien van een ‘tag’ (chip) en een adres-barcodesticker. Daarnaast worden vanwege een productiefout de barcode-adresstickers van de onlangs geleverde papiercontainers vervangen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in week 39, 40 en 41 door DBI Container Service.

 

Brief

Inwoners die een restafval- en/of een papiercontainer hebben, ontvangen een brief van de ZRD, waarin de instructies staan voor het laten taggen van de restafvalcontainer en het laten plakken van een adres-barcode sticker op de restafvalcontainer en de papiercontainer. Inwoners die onlangs een nieuwe restafvalcontainer hebben gehad (nieuw model, grijs met grijze clip), hoeven alleen een nieuwe adres-barcodesticker op hun papiercontainer te laten plakken, aangezien de nieuwe restafvalcontainer al bij uitgifte van een tag en goede barcode-adressticker is voorzien.

 

Te nemen stappen voor taggen restafvalcontainer en plakken adres-barcodesticker op restafval- en papiercontainers

Hieronder leest u welke stappen u neemt voor het laten taggen en het aanbrengen van de adres-barcodesticker op uw restafvalcontainer en het vervangen van de adres-barcodesticker op uw papiercontainer.

 

Stap 1: aanbrengen herkenningssticker

Bij de ontvangen brief treft u een witte herkenningssticker aan. Deze plakt u op het deksel van de restafvalcontainer . Op deze sticker vindt u:

·         uw adres;

·         de aanduiding ‘restafval’;

·         de uitvoeringsdatum van de werkzaamheden.

 

Plak de sticker (bij voorkeur direct na ontvangst) op de restafvalcontainer. Zo dient de sticker als een geheugensteuntje voor u. Daarnaast is de sticker een noodzakelijke herkenning voor de medewerkers van DBI Container Service.

 

Stap 2: aan de weg zetten van de containers

Uw restafvalcontainer krijgt een tag en een adres-barcodesticker, en uw onlangs geleverde papiercontainer krijgt een nieuwe adres-barcodesticker op de datum die in de brief vermeld staat. Wij vragen u uw restafvalcontainer (met herkenningssticker op het deksel) en uw papiercontainer op deze datum vóór 07:00 uur voor uw woning aan de straat te zetten. Dit mag ook de avond ervoor vanaf 20.00 uur. De containers hoeven niet leeg te zijn. Kunt u de containers niet zelf op de genoemde dag of de avond ervoor aanbieden? Vraag dan buren of kennissen of zij dit voor u kunnen doen.

 

Stap 3: binnenhalen van de containers

Nadat uw containers zijn voorzien van een tag en/of een nieuwe adres-barcodesticker, wordt de herkenningssticker door de medewerkers van DBI Container Service verwijderd. Zo weet u dat uw containers klaar zijn. U hoeft dus niet thuis te zijn als DBI Container Service langs komt. Zit de sticker er nog op? Dan is DBI Container Service nog niet langs geweest en vragen wij u de containers aan de weg te laten staan.

 

Te nemen stappen voor alléén plakken adres-barcodesticker  papiercontainer

Stap 1: aan de weg zetten van de papiercontainer

Uw  onlangs geleverde papiercontainer krijgt een nieuwe adres-barcodesticker op de datum die in de brief vermeld staat. Wij vragen u uw papiercontainer op deze datum vóór 07:00 uur voor uw woning aan de straat te zetten. Dit mag ook de avond ervoor vanaf 20.00 uur. De container hoeft niet leeg te zijn. Kunt u de container niet zelf op de genoemde dag of de avond ervoor aanbieden? Vraag dan buren of kennissen of zij dit voor u kunnen doen.

 

Stap 2: binnenhalen van de papiercontainer

Nadat uw container is voorzien van een nieuwe adres-barcodesticker kunt u de container weer binnen halen. DBI Container Service plakt een extra sticker op uw papiercontainer waaraan u kunt zien dat ze zijn langs geweest. U hoeft dus niet thuis te zijn als DBI Container Service langs komt. Zit de extra sticker er nog niet op? Dan is DBI Container Service nog niet langs geweest en vragen wij u de papiercontainer aan de weg te laten staan.

 

Alleen lediging van getagde restafvalcontainers

Vanaf 1 december worden alleen nog getagde restafvalcontainers geledigd door de ZRD. De tag is dus uw ‘toegangssleutel’ tot de vuilniswagen. Het is daarom belangrijk dat uw restafvalcontainer voorzien wordt van deze tag. Aan deze werkzaamheden zijn voor u geen kosten verbonden.

 

Tag

De tag heeft een uniek nummer. Via een adres-barcodesticker en tag worden containers aan uw huisadres gekoppeld en geregistreerd. Zo zorgen we ervoor dat straks alleen geregistreerde containers geleegd worden. We registreren geen informatie op naam en ook geen hoeveelheden afval!

 

Tweede container voor huishoudens met zeven of meer personen

Heeft u een groot huishouden (zeven of meer personen) dan is het mogelijk dat u een tweede restafvalcontainer heeft. Als u hier gebruik van wilt blijven maken, is het van belang dat deze ook getagd wordt. U meldt uw tweede restafvalcontainer aan via de klantenservice van DBI Container Service, te bereiken op telefoonnummer 085-822 44 01 of  emailadres tholen@dbics.nl. Na een check bij de gemeente of uw huishouden uit zeven of meer personen bestaat, zal uw aanvraag in behandeling worden genomen. De ZRD zal contact met u opnemen en in week 42 ook uw tweede restafvalcontainer voorzien van een tag en adressticker. 

 

Tweede container voor medisch afval

Bent u in het bezit van een tweede container voor medisch afval (denk aan incontinentiemateriaal of bijvoorbeeld verbandmiddelen) neem dan contact op met de klantenservice van DBI Container Service, te bereiken op telefoonnummer 085-822 44 01 of  emailadres tholen@dbics.nl. Zij geven dit door aan de ZRD en de gemeente. De ZRD neemt na overleg met de gemeente contact met u op en zal dan in week 42 ook uw tweede restafvalcontainer voorzien van een tag en adressticker.

 

Meer informatie

Raadpleeg https://tholen.dbics.nl voor meer informatie en de planning. Ook vindt u hier een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden. Heeft u geen toegang tot internet of heeft u toch nog vragen, neem dan contact op via tel. 085-822 44 01. U kunt ook mailen naar tholen@dbics.nl.