Vandaag is het de beurt aan de gemeente Tholen om te zeggen: ‘Statiegeld op blikjes? Yes We Can!’ De gemeente Tholen is aangesloten bij de Statiegeldalliantie. Door deelname aan de Yes We Can-campagne van de Statiegeldalliantie laat de gemeente Tholen zien dat zij achter een snel besluit tot statiegeld op blikjes staat. Vrijwilligers in de gemeente die zwerfafval opruimen en de medewerkers van het gemeentebedrijf komen nog steeds blikjes tegen in de openbare ruimte. De gemeente ziet graag dat de grondstoffen gerecycled worden en niet langer rondslingeren in de buitenruimte.

Yes We Can

‘Statiegeld op blikjes, Yes We Can!’ Met deze enthousiaste slogan startten eind vorig jaar al ruim 140 gemeenten, bedrijven en organisaties de nieuwste campagne van de Statiegeldalliantie om zo een einde te maken aan rondslingerende blikjes in de buitenruimte. Inmiddels zijn het al ruim 250 gemeenten, bedrijven en organisaties die een oproep doen om de voor de hand liggende, bewezen effectieve maatregel als statiegeld op blikjes snel in te voeren.

Tweede Kamer

De aangesloten gemeenten, bedrijven en organisaties willen politici aanmoedigen om nu door te pakken en statiegeld op blikjes snel in de wetgeving te zetten. “Bij de politici in de Tweede Kamer en kabinet is heel veel goede wil om dit ook te doen”, zegt de Statiegeldalliantie. “Dit kan zelfs nog deze regeerperiode. Het beslismoment staat gepland voor het najaar van 2021. Maar de tellingen door Rijkswaterstaat tonen nu al dat het aantal blikjes in de natuur niet daalt, maar sterk stijgt met 19 procent.”

Aansluiten

Ieder bedrijf of organisatie kan zich geheel gratis aansluiten bij de Yes We Can-campagne. Ook als ze niet aangesloten zijn bij de Statiegeldalliantie. “We roepen ook alle Thoolse bedrijven op om mee te doen en deze campagne mee te doen groeien. Zo geven we de politici het laatste motiverende zetje zodat statiegeld op blikjes er echt komt. En zo zorgen we samen voor een mooiere leefomgeving. Statiegeld op blikjes? Yes We Can!”, besluit de Statiegeldalliantie. Meer informatie over de Yes We Can-campagne is te vinden op www.statiegeldalliantie.org/YesWeCan. Aanmelden kan via info@statiegeldalliantie.org. Deelname is volledig gratis.