Ga naar de content van deze pagina.

De gemeente Tholen wil graag dat de administratie van begraafplaatsen actueel is. Van een aantal graven is, door bijvoorbeeld verhuizing of overlijden, de rechthebbende niet meer bij ons bekend. Dit is wel noodzakelijk voor de begraafplaatsadministratie. Daarom wordt contact gezocht met rechthebbenden om de benodigde gegevens bij te werken. Dat doen we momenteel voor de begraafplaats in Poortvliet.


Aangegeven op gedenktekens

De rechthebbenden van graven waarvan de rechten zijn verlopen en die achterhaald kunnen worden, krijgen een brief van de gemeente. Een deel van de rechthebbenden kan echter niet worden achterhaald. Om deze graven van een nieuwe rechthebbende te kunnen voorzien, worden deze betreffende gedenktekens gemarkeerd met een sticker met de tekst: “Contact gezocht - Zie publicatiebord”. Gedenktekens van graven, waarvan afstand is gedaan van de rechten, worden voorzien van een andere kleur sticker met de tekst: “Afstand gedaan, dit grafmonument wordt verwijderd. Zie publicatiebord”. Eventuele andere belanghebbenden, die zich als rechthebbende willen aanmelden, kunnen zich dan nog melden.

 

Reageren

Nabestaanden of belanghebbenden die dat willen, hebben een jaar de tijd om te reageren. Als wij na één jaar geen aanmeldingen voor een graf hebben gekregen, dan wordt de grafbedekking verwijderd. 

 

Meer informatie

Achterhalen rechthebbenden begraafplaatsen

Vragen en antwoorden achterhalen rechthebbenden (PDF)