Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tholen maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

• Scherpenisse - Burgemeester Bouwensestraat 39: het plaatsen van een dakkapel (ontvangen op 4 september 2018).
  • Sint Philipsland - Voorstraat 26: het vergroten van een woning (ontvangen op 6 september 2018).
  • Sint Philipsland - Langeweg 66: het kappen van een eik (ontvangen op 2 september 2018).
  • Sint-Annaland - Nieuwlandseweg 3: het plaatsen van een toiletgebouw (ontvangen op 4 september 2018).
  • Stavenisse - Kerkstraat 61: het herbouwen van een woning (ontvangen op 4 september 2018).
  • Tholen - Slabbecoornweg 29: het vergroten van een demohal en het plaatsen van een 2e draagarmstelling (ontvangen op 1 september 2018).
  • Tholen - Grindweg 13: het plaatsen van een dakkapel (ontvangen op 1 september 2018).
  • Tholen - Snelliusweg 27: het aanbrengen van gevelreclame en het plaatsen van 1 vlaggemast (ontvangen op 1 september 2018).

Welstandscommissie

De welstandscommissie vergadert iedere maandag in de oneven weken vanaf 9:30 uur in het gemeentehuis van Tholen. De agenda is vanaf donderdag voorafgaand aan de vergadering in te zien. Hiervoor kunt u contact opnemen met het cluster Vergunningen van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Vergunningen en Handhaving (telefoon 140166). De behandeling van de aanvragen omgevingsvergunning is openbaar. De behandeling van de vooroverlegplannen is niet openbaar.

Beschikking omgevingsvergunning

Reguliere voorbereidingsprocedure

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tholen maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning hebben verleend:

• Tholen - Secretaris Labanstraat 27: het bouwen van een woning met garage

(verzonden op 7 september 2018).

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de dag waarop de beschikking is verzonden aan de aanvrager bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tholen, Hof van Tholen 2, 4691 DZ Tholen. Indien u een beschikking wilt inzien, kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer 140166.

Degene die tegen een beschikking bezwaar heeft gemaakt, kan tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening (schorsing). Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet gericht worden aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant te Breda, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

Nadere informatie over het indienen van een bezwaar- en een beroepschrift en het aanvragen van een voorlopige voorziening vindt u in de brochure "Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid" die u kunt downloaden van de site www.rijksoverheid.nl (https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2015/04/14/bezwaar-en-beroep-tegen-een-beslissing-van-de-overheid).

Een beroep- en een verzoekschrift kunt u ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.