Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tholen maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

• Poortvliet – Zwarteweg 1: het bouwen van een loods (ontvangen op 11 maart 2019).
  • Oud-Vossemeer - Klaverveld: het tijdelijk aanleggen van een verbindingsweg (ontvangen op 13 maart 2019).
  • Tholen – Kaaij 3: het gebruiken van een gedeelte van het pand voor detailhandel en het aanbrengen van een ontgeuringsinstallatie (ontvangen op 13 maart 2019).
  • Tholen – Secretaris Labanstraat 17: het bouwen van een woning (ontvangen op 12 maart 2019).
  • Tholen – Oesterdam 3: het aanbrengen damwanden t.b.v. insteekhavens (ontvangen op 12 maart 2019).

Welstandscommissie

De welstandscommissie vergadert iedere maandag in de oneven weken vanaf 9:30 uur in het gemeentehuis van Tholen. De agenda is vanaf donderdag voorafgaand aan de vergadering in te zien. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Vergunningen en Handhaving (telefoonnummer 14 0166). De behandeling van de aanvragen omgevingsvergunning is openbaar. De behandeling van de vooroverlegplannen is niet openbaar.

Beschikkingen omgevingsvergunningen

Reguliere voorbereidingsprocedure

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tholen maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend:

•
    • Poortvliet – Sluisweg 1: het bouwen van een woning met bijgebouw (verzonden op 14 maart 2019).
    • Sint-Annaland – Havenweg 1 t/m 97 (oneven): het bouwen van een woonzorgcomplex (verzonden op 12 maart 2019).
    • Tholen – voormalige Oesterput Slikkenburg: het aanbrengen van speelvoorzieningen en beplantingen (verzonden op 12 maart 2019).
    • Tholen – Machteld van Gelrestraat 26: het plaatsen van een dakopbouw (verzonden op 11 maart 2019).

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de dag waarop de beschikking is verzonden aan de aanvrager bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tholen, Hof van Tholen 2, 4691 DZ Tholen. Indien u een beschikking wilt inzien, kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer 14 0166.

Degene die tegen een beschikking bezwaar heeft gemaakt, kan tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening (schorsing). Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet gericht worden aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant te Breda, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

Nadere informatie over het indienen van een bezwaar- en een beroepschrift en het aanvragen van een voorlopige voorziening vindt u in de brochure "Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid" die u kunt downloaden van de site www.rijksoverheid.nl (https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2015/04/14/bezwaar-en-beroep-tegen-een-beslissing-van-de-overheid).

Een beroep- en een verzoekschrift kunt u ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.